USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Непал і М'янма зустріли Новий рік з фарбою і водою

15 Квітня 2011 16:09
Західний Новий рік, 1 січня, досі не став у Непалі "народним" святом. Його відзначають без особливої помпи, у вузькому сімейному колі.

Справжнє ж буйство фарб у Непалі можна побачити у квітні, коли відзначається Місячний новий рік. У ніч напередодні зміни року непальці розпалюють на вулицях гігантські багаття і віддають вогню все старе і непотрібне, щоб прийти в новий рік оновленими і готовими до нового щастя.

Новий рік починається зі сходом сонця. Вулицями крокують строкато вбрані слони, процесії рикш, вуличні жонглери і танцюристи в національних костюмах. Жителі Непалу розмальовують своє тіло хитромудрими строкатими візерунками і приєднуються до ходи. Це - Свято кольорів. Крім того, непальці закидають один одного сухою фарбою.

У М'янмі ж настанню Нового року передує найзначніший і найвідоміший фестиваль під назвою Тінджан. Люди на вулицях обливають один одного водою, яка може бути як теплою, так і холодною.

Вода в М'янмі вважається символом очищення. У дні Тінджана потрібно змити водою все погане, що було в старому році, тоді в Новому все буде чистіше, свіжіше і краще.

Взаємне обливання один одного водою - найвеселіша частина свята. І чим більше води виллється на людину, тим їй буде краще. Облити близьку або зовсім незнайому людину ковшем холодної води або полити зі шлангу - означає зробити їй увагу та повагу, пише "Gazeta.ua".






Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus