USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

Неподалік Луцька електрифікують дачний масив

10 Жовтня 2015 12:16
Врожай власникам дачних ділянок, що на масиві «Квітневе», неподалік Луцька, дається непросто. Електроенергії там нема, а значить немає і водопостачання. Чимало робіт членам садівничого товариства вдалося виконати за кошти господарів ділянок, але є проблеми, які їм не підсилу –це придбаня трансформаторної підстанції.

Річ дороговартісна і саме на ній «зав’язані» всі подалальші роботи. Починаючи з 2009 року голова товариства оббивав пороги держустанов, але отримував лише відписки з відмовами. Тому вирішив спрямувати звернення до одного із Офісів розвитку кварталу від Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк».

Про це повідомили у прес-службі Фонду.

«Носити відрами воду вже для людей поважного віку тяжко і прийшлося вирішувати питання щодо електрифікації. 4-ого липня я звернувся у Фонд «Новий Луцьк». Якщо вдасться це питання вирішити, тоді можна до цієї підстанції підключити півмасива», - каже голова садівничого товариства «Квітневе» Юрій Жураковський.

Дачники кажуть, що електрифікація масиву зможе вдихнути в нього нове життя. Навіть попри відсутність води, окремі з них живуть тут протягом літнього періоду: вирощують городину та відпочивають. Розбудова місцевої інфраструктури зробила б дачних ділянок ще більш економічно-привабливими. Чимало містян охоче будують помешкання неподалік обласного ценру, аби влітку проводити тут час.

«Якщо є світло і вода, то вже зрозуміло, що і будівництво буде розвиватися. Можливо, люди будуть зводити не лише дачні будинки, але й житлові. Скажемо так, це часткове вирішення програми щодо запезбечення молоді житлом. Адже тут люди зможуть жити після встановлення трансформаторної підстанції. Світло і вода є – жити можка», - стверджує член правління садівничого товариства «Квітневе» Валерій Бакликов.
Працівники Офісів розвитку кварталу кажуть, що звернення, які підкріплені ініціативою та співфінансуванням громади, розглядають в першу чергу, і, як правило, вони отримують схвальне рішення.

«Наразі ми провели зустріч, поспілкувалися, вислухали, надали їм лист-звернення, щоб вони позбирали підписи. Я так думаю, що це буде вирішено у термін жовтень-листопад. Якщо до зими ми не встигаємо, відповідно, роботи перенесуться на весну. Головна ідея Офісів розвитку кварталу - допомогти якомога більшій кількості людей, а особливо ініціативним мешканцям, тим, які готові працювати з нами для того, щоб покращити наше життя і своє безпосередньо», - розповіла менеджер Офісу розвитку кварталу Юлія Дацюк.

Нагадаємо, у Луцьку за ініціативи Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» триває робота Офісів розвитку кварталу, спрямована на розвиток міста. Тут готові вислухати лучан, яким потрібна допомога, та чекають на людей, які прагнуть змін у Луцьку.

В Офісах розвитку кварталу лучани можуть дізнатися:

- як впливати на зміни, спрямовані на розвиток свого кварталу;

- обговорити проблеми міста та знайти шляхи їх вирішення;

- дізнатися, як захистити права споживачів;

- оформити пенсії, субсидії та інші види соціальних допомог тощо.

Офіси розвитку кварталу розташовані за такими адресами:

вулиця Гордіюк, 37;

проспект Соборності, 38;

проспект Відродження, 10;

вулиця Кондзелевича, 30;

бульвар Дружби Народів, 6;

вулиця Корольова, 10;

вулиця Ковельська, 47а;

вулиця Генерала Шухевича, 6.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Патріот Показати IP 10 Жовтня 2015 13:31
Фонд потужно розвиває Луцьк, куди не глянь все завдяки фонду. А комсомол тільки куски асфальту підкидає для народу.
Анонім до Патріот Показати IP 10 Жовтня 2015 15:05
камсамол навіть елементарний порядок на Замковій площі навести не в силах..а нащо.. савельєву прибрали,кому молитись.. Навіщо історія пращурів, для чого пам'ять про замордованих їх наставниками там 4000 волинян? Камсамолісти Гунчик і Романюк колись бичували бандерлогів..тепер Слава співають..такі от діла веселі....
K.lbyf Показати IP 10 Жовтня 2015 20:57
Люди!!!!! Схаменіться!!!
Фондолюби Показати IP 10 Жовтня 2015 22:34
Хоч одну справу фонд зробив крім спортмайданчиків.Давайте переічуйте)))А електрику на квітневе вестимуть на весну 2016 року і аж ніяк не завдяки фонду.З людей гроші позбирали це в травні 2015 року просто цього року не встигли.А піар він кусків асфальну не покладе дороги не зробить і двори не поремонтує
мешканка Показати IP 11 Жовтня 2015 19:40
А палиця молодец. Не словом а дилом. Щеб звернув уваагу на ДЕПО бо там жах що робиться
Яремчук Микола Показати IP 15 Листопада 2015 20:23
Юрий.Я тебе давно шукаю в интернети.И я нарешти тебе побачив и навить почув..Молодець.Вси мои дани на мои сторинци в Однокласниках.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus