USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Офіси розвитку кварталу: як вони діють*

20 Жовтня 2015 19:00
Щотижня до восьми Офісів розвитку кварталу звертається близько двох сотень відвідувачів. Звернення найрізноманітніші – від відсутності стічної труби в будинку до масштабного бачення розвитку міста. Адже семеро працівниць Офісів уже стали кандидатами в депутати до Луцької міськради, готові вони продовжувати діяльність і після виборів. Оскільки робота «на окрузі» уже є їх постійним місцем праці, то й спілкуватимуться вони з лучанами не «від сесії до сесії», а протягом робочого тижня.

Про це повідомили у прес-службі Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк».

Нагадаємо, що у Луцьку більше місяця тому розпочали роботу Офіси розвитку кварталу. Фактично, їхні працівники виконують завдання органів місцевого самоврядування: збирають інформацію про проблеми, які найбільше турбують місцевих мешканців, надають рекомендації, як правильно вчинити, а також самі долучаються до їхнього вирішення.

«Багато людей чули про Фонд Ігоря Палиці «Новий Луцьк». Багатьом у Фонді допомагали. І люди, знаючи, що їм допомагали раніше, сподіваються, що і надалі Фонд сприятиме у вирішенні проблем із прибудинковими територіями, під’їздами. Особливо молоді люди прагнуть змін для своїх дітей», - розповідає працівник Офісу розвитку кварталу Лілія Геніровська.
Наразі, за сприяння діяльності Офісів розвитку кварталу вже вдалося вивчити питання щодо електрифікації дачного масиву неподалік Луцька. Також лучани, які торік створили ОСББ, облаштовують двір за 175 тисяч. Фонд долучився фінансово підтримати реалізацію цього проекту. В Офісах розвитку кварталу обговорили й умови надання кредитних коштів у рамках державних програм, зокрема тих, які стосуються енергозаощадження в будинках та інше.

«Щодня, спільно з лучанами, ми вирішуємо найважливіші для міста питання. Для мене бути патріотом – означає дбати за свій будинок, двір, вулицю, своїх сусідів і допомагати їм не лише словом, а й справою. Тільки разом ми досягнемо позитивних змін і зробимо Луцьк європейським містом», - впевнена працівник Офісу розвитку кварталу Оксана Климець.
Як стало відомо, щотижня до восьми Офісів розвитку кварталу звертається близько двох сотень відвідувачів. Звернення найрізноманітніші – від відсутності стічної труби в будинку до масштабного бачення розвитку міста. Адже приходять лучани не лише з проблемами, а й з ідеями. І це найбільше тішить ініціаторів Офісів – людям таки не байдуже, яким буде їхнє місто в майбутньому.

«Якщо говорити про кінцеву мету, то якщо через 5 років на Офіси розвитку кварталу ніхто не буде приходити, бо люди зуміють самоорганізуватися, володітимуть тою чи іншою інформацією, за допомогою якої могтимуть вирішити проблеми, будемо вважати, що місія Офісів виконана», - стверджує голова правління Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» Олександр Товстенюк.

На його думку, Офіси розвитку кварталу – прекрасний інструмент господарювання в місті, найкращий помічник для міського голови, оскільки саме у них концентруватиметься найголовніша інформація. Це - якраз те, чого не вистачає і стосунках між людьми і владою, це «жива» пульсуюча ланка, що допоможе органам виконавчої влади знати і розуміти найнагальніше. Саме тому працівники Офісів розвитку кварталу делеговані кандидатами у депутати до міської ради.
«Робота Офісів розвитку кварталу буде збігатися з реалізацією повноважень депутата. Тобто, їхні працівники будуть допомагати всім охочим: і що стосується захисту прав споживачів, і щодо оформлення пенсій, субсидій, скарг на роботу міського голови, чиновників міської ради. Вони все це будуть фіксувати і передавати у Фонд і міську раду», - каже Олександр Товстенюк.

Офіси розвитку кварталу вже вимальовують картину міста у розрізі його потреб. Це якраз те коло завдань, що його має ставити перед собою міський голова і його команда. У майбутньому ж такі Офіси дадуть можливість створити єдиний центр управління містом, до якого стікатиметься найоперативніша інформація міських проблем та креативних ідей. І все це відбуватиметься на очах у громадськості, з її прямою участю в господарюванні, - переконують Фонді.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
олег Показати IP 21 Жовтня 2015 08:56
хочу подякувати фонду новий луцьк, усім працівникам та особисто ігорю палиці за допомогу яку вони надають мешканцям луцька. нам особисто фонд допоміг з ліками зробив пандус для з;їзду інваліда з підїзду по соброності 37. дякую вам за усе!
люда Показати IP 21 Жовтня 2015 10:17
нам теж фонд допоміг, замінила вікна у садочку. Багатьом знайомим виділили гроші на лікування і т.д. На мою люди,які працюють у команді Палиці гідні представляти себе у складі міської ради. Хочеться вірити, що прийдуть зміни у наше місто, очистять кадри, поставлять людей, які хочуть працювати і щось змінювати а не розкрадати. Олександру Товстенюку бажаю перемоги)
ірина Показати IP 21 Жовтня 2015 11:09
єдина організція яка щось робить! а то куди не звернись одні обіцянки як організації починаючи від червоного хреста до кандидатьв в депутати. після ампутування мені ноги ніхто не допрміг куди тільки не зверталась то обіцяють то не їх компетенція то щос інше одді відмовки. а у фонді новий луцьк і на ліки нам 2 інвалідам виділили кошти і зробили спуск від підїзду на двір для каляски! щире їм дякую!!!!!
Andrij Показати IP 21 Жовтня 2015 12:04
Vse super, molodzi.... Davno vze pora bylo shos podibne stvorutu !!!!!!!! !!
ТТ Показати IP 21 Жовтня 2015 12:10
Приємні враження від спілкування з працівниками Офісу по вул. Ковельська. Привітні, уважні, терплячі, компетентні. Впевнений, за представниками цієі команди майбутнє як міста так і держави.
Ю Показати IP 21 Жовтня 2015 18:56
Дякую Інні, Лесі і Андрію (працівникам офісу, що на вул. Гордіюк) за людяність, підтримку, за допомогу. Особливо дякуюємо Олександру Товстенюку за нову доріжку на 40-ому кварталі!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus