USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

«Батьківське плече» в освіті: у Луцьку створюють фонди розвитку школи

10 Березня 2016 11:18
Актуальна проблема, з якою стикається чи не кожен навчальний заклад міста – недостатній рівень матеріально-технічного забезпечення, що здійснює вагомий вплив на якість надання освітніх послуг. Оскільки держава не фінансує цю сферу у достатній мірі, то всі витрати переважно лягають на плечі батьків.

Підтвердженням цьому є десятки звернень, які щомісяця надходять до Офісів розвитку кварталу Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом». Запити різні: від ремонту в класах до наочного матеріалу, на який теж бракує коштів, попри щомісячні внески, які здають батьки. У школі № 26 ситуація типова для більшості навчальних установ, нагальним питанням стала заміна паркету в одному із кабінетів.

Про це повідомляють у прес-службі Фонду «Тільки разом».

Класний керівник 8-Д класу Людмила Наумук зазначає, що для покращення умов в класі потрібні величезні кошти, але школа не має можливості допомогти фінансово, тому, по мірі можливості, допомагають батьки. А з такою глобальною проблемою як заміна паркету батьки учнів звернулися до Фонду Ігоря Палиці, який не відмовив.

Продовжити співпрацю із Фондом «Тільки разом» батьки вирішили шляхом створення фонду розвитку школи. Це дасть їм змогу залучати додаткове фінансування,
ефективно використовувати кошти та впливати на розвиток освітньої галузі.

«Ми вирішили в нашій школі створити благодійний фонд розвитку, пройшли в Офісі розвитку кварталу одне навчання. Я думаю, що більше зможемо зробити для школи, покращити умови не тільки в одному класі. До нас прийшли представники батьківського комітету зі зверненням поміняти підлогу. Думаю, що це для всієї школи буде великий позитивний результат»,розповідає голова батьківського комітету 8-Д класу Руслана Снитюк.

На жаль, батьківські громади не мають чіткого уявлення про те, як працює такий фонд, яким чином кошти він накопичує і витрачає, та які його переваги, як юридичної особи. Таку інформацію завжди можна отримати в Офісах розвитку кварталу. Більше того, можна розраховувати на супровід консультантів на початках утворення батьківських фондів.

У школі вже провели загальні збори, на яких група ініціативних батьків разом з працівниками Офісу розвитку кварталу детально розповіли батьківським комітетам що таке фонд розвитку школи та які його основні цілі. Попереду – детальне навчання щодо створення та ефективного функціонування фонду, щоб максимально допомагати створенню сучасного якісного середовища для навчально-виховного, наукового та творчого розвитку наших дітей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Тарас Чурило Показати IP 10 Березня 2016 13:54
Правильно, батьки всеодно здають і здаватимуть кошти, тільки їх потрібно направити у прозоре русло

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus