USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

Неподалік Луцька водій легковика вчинив ДТП за участю мікроавтобуса і тягача: його оштрафували на 850 грн

21 Січня 2024 20:27
Волинянина, який вчинив подвійну ДТП у селі Дачне Луцького району, оштрафували на 850 гривень. Під час аварії винуватець виїжджав з узбіччя та зіткнувся з мікроавтобусом і тягачем.

Про це стало відомо з постанови Луцького міськрайонного суду.

ДТП трапилася 28 листопада на автодорозі сполученням Луцьк-Ківерці-Маневичі-Дольськ. Водій Toyota Carina Олександр М., виїжджаючи з узбіччя, не переконався, що це буде безпечно для інших учасників дорожнього руху, та зіткнувся з Mercedes-Benz Sprinter. Внаслідок удару автівка Toyota Carina виїхала на смугу зустрічного руху, де зіткнулася зі ще одним транспортним засобом – MAN TGX з напівпричепом.

В результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження, а дії водія Toyota Carina кваліфікували за статтею 124 КУпАП. Про нього відомо, що він народився у селі Садів Луцького району, одружений, має на утриманні одну неповнолітню дитину та працює на посаді електрозварювальника у ТзОВ «Модерн-Експо».

Читати ще: На Волині водій Ford, якого позбавили прав, влетів у маршрутку з пасажирами. Як суд його покарав

Олександр М. під час розгляду справи свою вину заперечив. Він зауважив, що переконався в безпечності свого маневру при виїзді із узбіччя, після чого зайняв смугу для руху у відповідному напрямку та проїхав понад 30 метрів. Лише після цього відбулося зіткнення із Mercedes-Benz Sprinter, що призвело до виїзду його авто на смугу зустрічного руху, де також відбулося зіткнення із MAN TGX. Олександр М. також акцентував, що через отримані травми він не приймав участь в оформленні адміністративних матеріалів, зокрема й схеми місця ДТП.

Захисник правопорушника Рущак В. М. просив закрити провадження у справі щодо свого підзахисного. На його переконання, схема місця ДТП не відображає тієї обставини, що Олександр М. до моменту зіткнення здійснив виїзд з узбіччя на проїжджу частину із повним дотриманням вимог ПДР, а також певний час продовжував свій рух. Він наголосив, що зіткнення із автомобілем Олександра М. відбулося саме в задню частину, що свідчить про завершення останнім маневру виїзду із узбіччя.
Потерпілий водій Mercedes-Benz Sprinter, своєю чергою, розповів, що рухався у напрямку Ківерців зі швидкістю 50 кілометрів на годину. Під час руху він побачив на узбіччі легковик, який почав виїжджати на дорогу, коли відстань до його авто сягала близько 20 метрів.

Оскільки дистанція між їхніми автомобілями була незначною, керманич Mercedes застосував екстрене гальмування, проте уникнути удару йому не вдалося. Удар між його авто та Toyota Carina відбувся під певним кутом. Це спричинило виїзд Toyota на смугу зустрічного руху, внаслідок чого відбулося подальше зіткнення з вантажівкою.
На переконання водія MAN, саме порушення ПДР водієм Toyota стало причиною виникнення ДТП.

Зі слів водія вантажівки, він рухався в сторону Луцька, проте дорога була слизькою через сніг. Під час руху побачив Toyota Carina, водій якого у певний момент розпочав виїзд із узбіччя, не увімкнувши покажчик повороту відповідного напрямку. Водночас в напрямку Ківерців рухався Mercedes. Водій останнього наблизився на відстань 10-15 метрів до місця, де розташовувався автомобіль Олександра М., який саме у той момент розпочав свій маневр. Керманич MAN ствердив, що дорожня обстановка склалася так, що це унеможливлювало водію Mercedes уникнути зіткнення, внаслідок якого Toyota відкинуло на смугу зустрічного руху, де відбулося зіткнення із вантажівкою, за кермом якої перебував він.
Попри такі показання потерпілих, адвокат Рущак В.М. заявив клопотання про надання йому додаткового часу для підготовки ще одного клопотання про призначення у справі судової автотехнічної експертизи.

Однак, зважаючи на докази та вихідні дані щодо механізму ДТП, суд не вбачав підстав для призначення у справі судової автотехнічної експертизи. На переконання представників Феміди, наявні у справі докази є достатніми для надання правової оцінки діям Олександра М.

В підсумку суд визнав останнього винним у вчиненні ДТП та оштрафував його на 850 гривень.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Were Показати IP 21 Січня 2024 23:52
Ну і регрес, котрий вжарить йому страхова на ремонт двох авто

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus