USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.85

«Непридатна для інвестицій»: Лондонська біржа зупинила торги російських компаній

3 Березня 2022 23:29
Лондонська біржа зупинила торги акціями 27 емітентів із вагомими зв’язками з Росією, Morgan Stanley виключив їх з індексів країн, що розвиваються, адже країна тепер «не придатна до інвестицій».

Про це повідомляє Financial Times з посиланням на заяву LSE, пише ТСН.

Серед компаній, які виключено з торгів на біржі, – En+, «Сбербанк», «Газпром», «Лукойл» і «Полюс». LSE повідомили, що їхнє виключення з торгів пов'язано з війною в Україні.

Індексний бізнес LSE, FTSE Russell, заявив, що російські акції буде вилучено з усіх його індексів акцій після початку торгів 7 березня. Financial Times пише, що такий крок знаменує собою різкий розрив з останніми двома десятиліттями, коли Лондон став основним офшорним центром для ведення бізнесу російських компаній та олігархів.

FTSE Russell заявив, що складові російського індексу, які котируються на Московській біржі, буде вилучено за нульовою вартістю. Будь-які російські глобальні депозитарні розписки – сертифікати, які дозволяють інвесторам робити ставки на російські акції на світових ринках – також буде видалено з нульовою вартістю.

Крім того, за підсумками консультацій, проведених MSCI, інвестори назвали російські активи «непридатними для інвестицій» та закликали вилучити російські цінні папери з індексів Morgan Stanley для ринків, що розвиваються.

Як повідомляли раніше, акції російського «Сбербанку» на Лондонській фондовій біржі втратили понад 90% вартості з початку торгів у середу, 2 березня, обвалившись до $0,01.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus