USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Невакциновані діти не зможуть відвідувати дитсадки та школи, – МОЗ і МОН

14 Серпня 2019 21:12
Діти, не вакциновані за календарем щеплень, не зможуть відвідувати дитсадки та школи.

Як передає УНІАН, про це на брифінгу повідомили в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун та міністр освіти та науки Лілія Гриневич, закликавши батьків до 1 вересня зробити дітям усі необхідні щеплення.

Супрун наголосила, що за останні два роки МОЗ вдалося суттєво підвищити рівень вакцинації в Україні.

За її словами, країна на 100% забезпечена вакцинами не лише для дітей, а й для дорослих.

В.о. міністра охорони здоров'я нагадала, що статтею 15 закону "Про захист населення від інфекційних хвороб" передбачено, що невакцинованим дітям заборонено відвідувати заклади освіти.

Вона додала, що у квітні 2019 року Верховний суд України своїм рішенням підтвердив, що вакцинація є обов’язковою, а заклади освіти мають право не пускати дітей без щеплення до освітніх закладів.

Діти віком до 6 років повинні мати щеплення проти гепатиту В, туберкульозу, кору, краснухи, паротиту, правця, дифтерії, кашлюку, поліомієліту та гемофільної інфекції, а з 6 років дітям проводять ревакцинацію проти дифтерії, правця, поліомієліту, кору, краснухи та паротиту.

За словами Гриневич, Міносвіти цілком підтримує позицію МОЗ і закликає батьків зробити щеплення своїм дітям до 1 вересня.

Якщо в дитини є протипоказання, сказала міністр освіти та науки, визначається, впродовж якого періоду діятиме таке протипоказання, дитині надається відповідна медична довідка і вона допускається до освітнього процесу.

"Ви робите вибір щодо своєї дитини (відмовляючись від її вакцинації, - ред.), але створюєте загрозу для інших дітей. Коли ми організовуємо навчальний процес, ми повинні дбати про всіх дітей. Якщо батьки зі світоглядних мотивів відмовляються від вакцинації, вони мають право обрати альтернативну форму навчання, наприклад, дистанційну чи індивідуальну. Вони можуть написати відповідну заяву до керівника навчального закладу", - додала Гриневич.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Страшилка Показати IP 14 Серпня 2019 21:33
Яка примітивізація, коли з вищепленим мізком керують всіма людьми.
Опа до Страшилка Показати IP 15 Серпня 2019 09:22
Яка примітивізація, коли забобонники хочуть керувати всіма людьтми.
АС Показати IP 14 Серпня 2019 22:20
Прививки травмують і паралізують мозок дитини, добре якщо дитина не помре
Опа до АС Показати IP 15 Серпня 2019 09:22
ти не вмер(ла), то й інші будуть жити.
Логіка Показати IP 15 Серпня 2019 07:17
Правильно, нема чого ходячим розсадникам патогенні руйнувати колективний імунітет.
Підсумок Показати IP 16 Серпня 2019 08:57
Зомбованих і заляканих у три рази більше, не на часі кричати проти щеплень, це як 1960 всі курили, потрібен час і вже скоро ми на щепленех будемо дивитись, як на тих хто палить. Не поспішаємо.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus