USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Через неякісну воду лучани хворіють все частіше

5 Червня 2013 12:42
Через незадовільний стан питної води на Волині кількість кількість захворювань серед населення у 2013 році збільшилася майже удвічі, у порівнянні з минулим.

Про це йшлося під час відеоселекторного засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 5 червня.

Начальник головного управління Держсанепідслужби у Волинській області Наталія Янко розповіла, що до високого ступеня ризику належить комунальне підприємство «Луцькводоканал», яке служба перевіряє один раз на рік.

Окрім неякісної питної води у Луцьку, нормам не відповідає і питна вода у Нововолиську.

«Нас, звичайно, не може не турбувати стан води на підприємствах, оскільки є чимало інфекцій, наприклад, кишкові. Відповідно, через воду може передаватися гепатит А», − каже Наталія Янко.

За її словами, через стан питної води волиняни хворіють майже у два рази частіше, проте ситуація на території області, каже, є контрольованою.

«Ми вимагаємо від власників, хоча це викликає невдоволення, що вони повинні підтвердити безпечність води, яка подається на об’єкт - той чи інший. Але, звичайно, всі разом проводимо санітарну-роз’яснювальну роботу», − додала начальник головного управління Держсанепідслужби.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus