USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Неймовірні речі на турніках, або Street Workout по-Луцьки. ФОТО

21 Листопада 2013 12:34
Колись усі ходили займатись на турніки. У наш час, на жаль, такий вид спортивної діяльності для молоді вмер. Натомість народився новий. В моді – стріт-воркаут, - повідомляє «Слово Волині».

Лучанин Сергій Бакун ніколи не вважав себе спортсменом, боявся за здоров’я, – каже, раніше не було бажання займатися спортом. Та один день змінив все його життя.
«Одного разу приїхав до свого друга в гості, – розповідає Сергій. – Він мене повів на шкільний двір і познайомив з хлопцями, які на турніках вичворяли неймовірні речі. Я навіть не міг придумати назви для побаченого. І задав собі питання: «Чи вистачить мені сил навчитись робити такі трюки»?

Розпочав Сергій свої тренування з простих підтягувань на турніку. Спершу робив 10 разів по 2 підходи, з часом збільшував навантаження. Зараз хлопець робить 4, 6, 8 підходів по 15-20 разів на турніку і брусах. У цьому спорті він вже три роки.

«На майданчик приходжу із задоволенням. Тренування обов’язково починаю з підготовки, – розказує спортсмен про свій графік тренувань. – Спершу помірно розминаю плечі та руки. Потім підтягуюся на драбинці 15 разів. Не відпочиваю, – йду на бруси віджатись 15 разів. І там же качаю прес: піднімаю ноги на 90 градусів й тільки після цього спускаюся з брусів та прямую до лабіринту. Там теж віджимаюсь на руках, тримаючи ноги під кутом 90 градусів. Тут кількість разів залежить від втоми м’язів, тому виходить 10-15. І тільки тоді дозволяю собі 3-4 хвилини відпочинку. А потім знову все повторюю», - розповідає хлопець.
Сергій займається сам, – у великому місті важко знайти однодумців. Виявляється, що для занять спортом потрібно приваблювати дуже сильними агітаційними кампаніями. Втім певен, що ця «самотність» – явище тимчасове.

«На турніках немає абонементної плати, як у спортклубах. – Крім того, немає ніяких обмежень в часі – коли виходить, тоді й тренуєшся. І не менш важливий плюс. Тіло завжди в хорошій формі, й на здоров’я скаржитись не доводиться», – сміється юнак
«Спорт не буває хорошим-поганим, гіршим-кращим. Як на мене, воркаут подібний до гімнастики: в обох видах спорту є схожі елементи. Але дуже часто навіть досвідчений гімнаст не зможе повторити на турніку елемент з воркауту й навпаки».

Сергій каже, що на змагання ще не їздив, але пильно стежить за розвитком цього спорту на Волині. Він радіє за успіхи ковельських екстремалів, адже їм вдалося збудувати свій майданчик для паркуру і воркауту. Для того, щоб вдосконалити свою майстерність, лучанин мріє поїхати на Fresh Fest, розповідає, що там можна побачити й запозичити техніку правильного виконання вправ.

«Для мене не існує улюблених вправ, а початківцям раджу не лінуватися і йти до висот. Звісно, стараюся рости не тільки кількісно, а й якісно, тому постійно пробую нові трюки. Моїм головним вчителем є Інтернет, хоча і на наших луцьких шкільних дворах можна побачити щось нове.

А ще однією константою у спорті є здоровий спосіб життя. Не слід забувати про ризики травм. Тому до виконання всіх елементів потрібно підходити дуже серйозно. Йдете ви на турніки чи займаєтесь воркаутом – це діла не міняє. Головне: ви в спорті»!
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus