USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку відкрили восьмий майданчик «Street WorkOut»

3 Вересня 2015 14:03
Ще один, вже восьмий за рахунком, спортивний майданчик для занять спортом у стилі «Street WorkOut» відкрили в Луцьку. Його одразу облюбувала дітвора із прилеглих будинків, а 7-річний хлопчак запевнив, що буде тут тренуватися щодня.

Офіційне відкриття майданчика відбулося вчора, 2 вересня, на прибудинковій території вулиць Карпенка-Карого, 9-11 та Липинського, 1-5. Святковий захід відвідав і засновник Фонду «Новий Луцьк», який, власне, й ініціював такий проект, Ігор Палиця.

Зауважимо, перший такий майданчик Фонд відкрив у Всесвітній день здоров’я, 7 квітня, на березі річки Стир, у центральному парку імені Лесі Українки. Тоді оголосили конкурс на облаштування 26 таких майданчиків. Відтак, із більше 40 ініціатив відібрали 26 прибудинкових територій. Їх запланували встановити до кінця жовтня цього року.

Загальна вартість проекту становить близько півтора мільйона гривень.

Наступного року за сприяння Фонду планується встановити додатково 25 таких майданчиків.

Презентуючи спортивні об'єкти, засновник Фонду «Новий Луцьк» Ігор Палиця звернувся до дітлахів, які вже випробовували на міцність новий спортмайданчик, та закликав їх звертати увагу на дорослих спортсменів, аби у майбутньому досягнути таких, або навіть кращих результатів.
Так, для семирічного Артура займатися спортом - це не просто спорт чи здоровий спосіб життя, це, каже, вже обов’язок.

«Я займаюся акробатикою, а на турніку вже можу підтягнутися 10 разів. Переконаний, що кожному хлопцю потрібно займатися спортом, ми повинні бути сильними і тренованими, аби перемогти ворога. Тепер я тут займатимуся щодня», - запевняє хлопчина.
Артур другий з ліва на право
Артур другий з ліва на право
До слова, справжні майстер-класи у вправності на турніках показали спортсмени із колективів «Arma Work» і «FREERUN TWIST». А для дітлахів підготували розважальну програму з конкурсами та подарунками. Дитяче щастя від побаченого, кажуть, було таким великим, що не зміряти.


Спортсмен із колективу «Arma Work» Влад Швед на власному досвіді знає, на скільки важливо мати гарний спортмайданчик, аби не травмуватися.

«Спортом «Street WorkOut» я займаюся близько чотирьох років. Нові майданчики – це для нас справжнє свято! Бо раніше я тренувався на шкільних турінках чи брусах, а вони старі, розхитані, траплялися і травми, навіть перелом мав. Для спортсменів дуже важлива безпека. А ще великий позитив – популяризація спорту. До мене неодноразово підходили хлопчаки по 5-6 років і запитували, як правильно віджатися чи підтягнутися. Звісно, що я допомагав і підказував. Я вам так скажу, що в Луцьку спортсменів щораз більшає», - розповідає спортсмен.
Долучилися до святкового дійства й Геннадій Іванович зі своєю дружиною, які приїхали до внуків з Тернопільської області.

«У вас тут неймовірна краса. Пригадуємо, як ще рік тому тут був такий собі господарський двір, де всі вибивали килими, а погратися діткам особливо не було де. Тепер з цього спортмайданчика дітей не забрати додому. І це - добре, нехай дивляться на старших, беруть приклад і займаються. Шкода, що у нас, в Тернопільській області, такого немає, бо спортивні майданчики, які є – це залишки з радянських часів, половину яких - знищені», - бідкається чоловік.
Насамкінець присутній під час заходу голова правління Фонду «Новий Луцьк» Олександр Товстенюк закликав малечу брати за руки своїх батьків та йти разом займатися спортом, аби бути сильнішими та дружнішими.



Варто зауважити, це уже восьмий майданчик, який відкрився за сприяння Фонду у Луцьку.

Так, у серпні зони для занять спортом у стилі «Street Workout» облаштували на вулицях Рівненській, Корольова, Зацепи, Січова та Гордіюк, проспекті Волі та бульварі Дружби народів.

Фото з відкриття на вулиці Карпенка-Карого



Фото з відкриття майданчика по проспекту Волі


Фото з відкриття майданчика на бульварі Дружби народів



Фото з відкриття на вулиці Корольова



Фото з відкриття на вулиці Зацепи



Фото з відкриття на вулиці Рівненській




Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
люся Показати IP 3 Вересня 2015 14:08
а де сальто від Ігоря Петровича
ребят Показати IP 3 Вересня 2015 14:26
а чому по районах не популяризуєте спорт ? тому що там виборів мера не буде ? )
! до ребят Показати IP 3 Вересня 2015 15:17
Чому не буде! І в районах буде! А Фонд має статус місцевої громадської організації, діяльність якого поширюється на територію м. Луцька (поки що)) так було починаючи з 2011 року, з часу коли фонд провадить свою діяльність!
Анонім до ребят Показати IP 4 Вересня 2015 10:42
Тому що у вас є там депутати, які наобіцяли гори золоті, от в них і питайте.
Винниченка 47,49,51 Показати IP 3 Вересня 2015 14:59
Хороша подія. Але от в 9 школі не доробили як треба, в нашому дворі відмовилися робити. Так що до наступних за цими виборів
111 Показати IP 3 Вересня 2015 15:50
https://www.youtube.com/watch?v=TwsvnlZNuQw
мешканці Гулака-Арте Показати IP 3 Вересня 2015 17:14
Шановний пане Ігорю, зробіть будь-ласка ще спортивний майданчик на Гулака-Артемовського, 15А та буд. 15., а то дітям не має де гратися в дворі. Дякую!
zz Показати IP 3 Вересня 2015 18:50
дякуємо щиро за чудовий подарунок . А ще було би суперово додатком до такого майданчику - одну гойдалку для малесеьких наших
АА Показати IP 3 Вересня 2015 22:37
А головне, щоб всі мешканці будинків берегли ці майданчики
Мешканець будинку Показати IP 1 Жовтня 2015 14:41
Мені цікаво, а якщо жителі будинку проти спорудження у себе таких майданчиків? Я проживаю на Січовій 5. У нас на прибудинковій территорії проходять електрокабелі та труби теплопостачання. Коли на початку серпня приїхала бригада встановлювати майданчик, незнаючи про особливості территорії - пошкодили кабель, що постачає кілька будинків. Крім того, про встановлення такого майданчика мало хто із жителів будинку знав. Тобто, хтось, а може кілька осіб, що самовільно це вирішили, звернулися до фонду. А що робити іншим мешканцям, які проти додаткового шуму у себе в дворі? Скажете не гуманно відносно дітей? Кілька років назад Козюра поставив гірку зі столиком для дітей. Так зараз там збираются підлітки з різних дворів, розпивають пиво і смітять. Якщо є бажання щось зробити корисне - поремонтуйте дорогу біля будинку, яка уже 3-4 роки вся покрита ямами.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus