USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Незабаром буде готовий: у Польщі облаштовують новий пункт пропуску на кордоні з Україною

21 Січня 2024 13:25
На українсько-польському кордоні завершують будівництво пункту пропуску «Нижанковичі – Мальховіце», що поблизу Перемишля.

Фото прикордонного переходу опублікував у п’ятницю, 19 січня, віце-маршалек Підкарпатського воєводства Пьотр Пільх. За його словами, австрійська компанія Strabag, яка будує об’єкт, здасть в експлуатацію готовий пункт пропуску до кінця березня інформує ZAXID.NET.

«Завдяки доброзичливості директора Strabag мені вдалося сьогодні відвідати пункт пропуску. Додам, що він гарний і функціональний. Невдовзі цей прикордонний пункт не лише забезпечуватиме можливість проходження кордону для мандрівників, а й стане великим робочим місцем, яке дуже необхідне для Перемишля», – написав Пьотр Пільх.

Читати ще: Триває модернізація пункту пропуску «Ягодин – Дорогуськ», на черзі – "Устилуг – Зосін«

Зазначимо, що пункт пропуску «Нижанковичі – Мальховіце» розпочали створювати у вересні 2021 року. Згідно з проектом, території пункту має бути п’ять транспортних смуг і 16 адмінбудівель. Прикордонний пункт повністю розташований на території Польщі. Вартість будівництва становить 109 млн злотих, які надав польський уряд. Пункт пропуску призначений для міжнародних пасажирських і вантажних перевезень. За попередніми розрахунками, щодоби об’єкт зможе обслуговувати приблизно 4 тисячі легкових авто та 100 автобусів.

Прикордонний пункт «Нижанковичі – Мальховіце» почав пропускати пусті вантажівки 13 лютого 2023 року. Для цього там облаштували тимчасову інфраструктуру.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Клава Показати IP 22 Січня 2024 02:01
оголосити про відкриття, щоб заблокувати ?.. - воно то похвально, лише з адекватними сусідами..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus