USD 39.70 39.94
  • USD 39.70 39.94
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Незаконні поставки вугілля з «ЛНР» та «ДНР»: ексміністру енергетики вручили підозру

12 Листопада 2021 17:01
Правоохоронці вручили підозру за контрабанду вугілля з тимчасово окупованих територій «ЛДНР» колишньому міністру енергетики та вугільної промисловості України Володимиру Демчишину.

Про це інформує Офіс Генерального прокурора, передає УНН.

«... повідомлено про підозру колишньому міністру енергетики та вугільної промисловості України у вчиненні за попередньою змовою групою осіб сприяння діяльності терористичних організацій (ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 258-3 КК України)», – інформують у відомстві.

Як підтвердили у правоохоронних органах, мова йдеться про міністра енергетики (2014 – 2016 рр.) Володимира Демчишина.

Повідомляється, що після призначення Демчишина у грудні 2014 року на посаду міністра енергетики та вугільної промисловості України, його було залучено вищим політичним керівництвом держави до укладання угод на поставку вугілля з територій, підконтрольних терористичним організаціям.

Зокрема, він достовірно знав про існування дефіциту вугілля для забезпечення діяльності державних енергогенеруючих підприємств України, обумовленого зривом поставок вугілля з ПАР та блокуванням поставок вугілля з Російської Федерації.

На окупованій території були підібрані два вугледобувних підприємства ДП «Шахта імені К.І. Кісельова» та ДП «Луганськвугілля», які перебували під повним контролем незаконних збройних формувань, а одне з них взагалі не працювало.

Читати також: «Вугільна держзрада»: Порошенко – один із ключових фігурантів справи, за якою вже вручили підозру Медведчуку

ПАТ «Центренерго» за вказівкою колишнього міністра уклало договори на поставку вугілля з контрольованими бойовиками підприємствами, що стало підставою для перерахування, обготівкування та розподілення на користь терористичних організацій «ДНР» та «ЛНР» більше 200 млн грн.

Нагадаємо, народному депутату Віктору Медведчуку оголосили нову підозру про державну зраду. За сприяння Медведчука та з метою повернення України до орбіти впливу РФ було організовано незаконні схеми для постачання вугілля з тимчасово окупованих територій на державні підприємства України.

Голова Служби безпеки України перевірить причетність п’ятого президента Петра Порошенка та ексглави Нацбанку Валерії Гонтаревої до справи, через яку Віктору Медведчуку оголошено нову підозру.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus