USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Нічний «сухий закон» у Луцьку прийматимуть у квітні

2 Квітня 2014 12:49
Депутатам Луцькради запропонують обмежити продаж алкоголю з 22.00 до 7.00 по всьому місту.

Рішення «Про режими роботи окремих закладів торгівлі та ресторанного господарства» підтримали члени виконкому Луцької міськради під час засідання, що відбулося 2 квітня.

Начальник управління розвитку підприємництва і реклами Олександр Козлюк, відповідаючи на зауваження членів виконкому щодо того, чи обмеження легальної торгівлі алкоголем не стимулюватиме продаж нелегального, зазначив, що, на його думку. від рішення буде більше позитиву, ніж негативу. Він закликав правоохоронців та представників громадських структур посилити роботу над виявленням та ліквідацією точок, де відбувається нелегальний обіг алкоголю.

Міський голова Микола Романюк зазначив. що подібне рішення у Львові ухвалили ще у 2011 році. Зі слів Олександра Козлюка, відповідно до статистичних даних, збільшуються кількість злочинів, які підлітки вчиняють у стані алкогольного сп’яніння, придбавши алкоголь після 22.00.

Член виконкому Богдан Климчук зазначив, що вважає неправильним надавати комусь можливість торгувати спиртним вночі, адже Самооборона Майдану, яку він представляє, не в змозі повноцінно забезпечувати громадський спокій у місті. З його слів, існує пряма залежність між продажем алкоголю та кількістю правопорушень.

Рішення, яке підтримали члени виконкому, внесуть на розгляд депутатів Луцькради під час сесії, що відбудеться наприкінціквітня.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, підприємці міста, які продають алкогольні вироби, бояться втратити виручку і не хочуть скорочення людей.

Підприємці запропонували компроміс: заборонити продаж алкоголю в літній період не з 22, а з 23 години. Заступник міського голови Тарас Яковлев запевнив, що на розгляд депутатів винесуть обидва проекти рішення: про заборону продажу алкогольних та слабоалкогольних напоїв з 22 або з 23 години.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus