USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Переговори Зеленського і Байдена: перші заяви лідерів держав

21 Грудня 2022 22:44
У Вашингтоні 21 грудня почались переговори президентів Володимира Зеленського та Джо Байдена. Після двосторонньої зустрічі політики дадуть пресконференцію.

Про це інформує ТСН з посиланням на CNN.

Найперше Зеленський сказав, що для нього велика честь бути в Білому домі. Він констатував, що підтримка США дозволила Україні захиститися від російського нападу.

Перші заяви на зустрічі Байдена та Зеленського

Український лідер передав Байдену бойовий хрест від одного з українських військових, які служать на передовій.
Глава Білого дому відповів, що дуже цінує це, хоч це незаслужено для нього.

«Пане президенте, добре, що ви приїхали. Для мене честь бути поруч із вами в об’єднаній обороні проти жорстокої, жорстокої війни, яку розв’язав Путін», – сказав Байден Зеленському.

Президент США наголосив, що Путін вирішив знищити українців, як націю. І саме це є єдиною причиною жорстокої війни.

«Важко повірити, що це триває 300 днів. Путін здійснив жорстокий напад на право українців на існування як нації. Він напав на невинних українських людей лише з метою залякування», – наголосив американський лідер.

Джо Байден зазначив, що тепер Путін використовує зиму як зброю у війні проти України. Він також підтвердив, що США і надалі підтримуватимуть український народ у війні проти окупантів.

«Ми збираємося продовжувати зміцнювати здатність України захищатися, зокрема протиповітряну оборону», – наголосив політик.

Додамо, поїздка президента України до Сполучених Штатів Америки має велике значення для відносин між двома країнами.

Про це 24 каналу розповів політичний оглядач зі США Армен Чибухчян. За його словами, важливою метою візиту Зеленського до Штатів є виступ перед обома палатами Конгресу США.

Як зазначив політичний оглядач, промова президента України має відіграти важливу роль у наданні нового пакета військової допомоги для України.

«Зараз у США тривають дискусії стосовно допомоги Україні. Демократи та республіканці намагаються домовитися. У кожному з таборів є представники, у яких є сумніви. У цьому плані візит Зеленського дуже важливий для підтримки самого Джо Байдена і тієї лінії, яку він веде», – пояснив Чибухчян.

Він додав, що візит Зеленського може переконати американських парламентарів у правильності їхніх дій.

«Це дуже гарний хід для того, аби допомога Україні була надана поза жодними сумнівами або умовами. Це дуже важливо. Адже це буде основна допомога Україні цьогоріч. А вже з січня у Конгресі більшість будуть мати республіканці», – зазначив Чибухчян.

Політичний оглядач додав, що саме тому для Києва дуже важливо отримати новий пакет допомоги якомога швидше. Адже в наступному році вже можуть починатися обговорення щодо умов надання підтримки, а це може сповільнити темпи передачі зброї Україні.

Чибухчян додав, що це також гарна змога для Зеленського попросити США про зброю, яку Вашингтон поки не надає Україні.

Політичний оглядач наголосив, що особисті зустрічі мають дуже важливе значення у міжнародних відносинах. Це також є проявом поваги до лідерів тих країн, які підтримують Україну у боротьбі проти російської агресії.

«До всіх їздити не треба. Але Німеччину, Францію, Велику Британію відвідувати обов’язково», – сказав Чибухчян.

Він додав, що особисті візити також підвищують рівень довіри союзників до України.

За словами Чибухчяна, зокрема, Німеччина надає Україні високоякісну зброю, яку дуже хвалять українські військові. Відтак візит Зеленського до Берліна міг би мати важливе значення.

«Олафу Шольцу буде приємно показати своєму народу, що Зеленський поважає німців і, попри труднощі в Україні, приїхав особисто, аби подякувати за допомогу», – сказав політичний оглядач.

Як ми писали, 21 грудня президент України Володимир Зеленський прибув до США для зустрічі з Джо Байденом. Також він повинен виступити у американському Конгресі. Візит українського лідера до США до останнього часу тримали в секреті через заходи безпеки.

Також Білий дім уже оголосив про виділення Україні до одного мільярда доларів військової допомоги. Держсекретар США додав, що Україні передадуть допомогу на загальну суму 1,85 млрд доларів, туди увійшов і ЗРК Patriot.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus