USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Ніфонт очолив святкування в кафедральному храмі

15 Жовтня 2008 16:57

У вівторок, 14 жовтня, на свято Покрови Пресвятої Богородиці керуючий Волинською єпархією митрополит Луцький і Волинський Ніфонт очолив святкування з нагоди престольного свята кафедрального храму Луцька, – повідомляють 15 жовтня «Волинські Новини».

За інформацією прес-служби Волинської єпархії, на зустрічі архіпастиря настоятель храму митрофорний протоієрей Георгій Шевчук зауважив, що лучани люблять цей древній Свято-Покровський храм. «Покровська церква – свідок формування української культури, визначна пам’ятка древньої архітектури. І знову, як і багато років тому, Покровська церква є соборним кафедральним храмом.
Цей храм користується великим авторитетом в православних віруючих міста і гідний того, щоб його минуле не припало пилом забуття. Ввійдіть, владико в цей храм і помоліться, щоб милосердний Господь завжди нам допомагав», –  додав отець Георгій.
Після читання Євангелія проповідь про любов православних християн до Божої Матері розповів секретар єпархіального управління протоієрей Миколай Бондарук. Співали богослужіння архієрейський хор під керівництвом Володимира Гнатюка та хор студентів Волинської Духовної семінарії.
Під час Літургії владика рукоположив випускника ВДС диякона Шермоловича Андрія на священика та в кінці богослужіння подарував отцю Андрію в день хіротонії ікону Спасителя у терновому вінці.
У вітальному слові митрополит Ніфонт побажав прихожан храму та гостям, котрих зібралось в цей святковий день декілька тисяч, міцного здоров’я та Божого благословення:« Найпершою порадницею і помічницею в наших земних клопотах була і є Матір Божа, яка чує наші молитви, бачить наші печалі скорботи і просить Свого Сина пожаліти, помилувати нас, простити і дарувати нам радість покаяння.
Ось тому так благоговійно, зі страхом Божим і любов’ю шанує наша Православна Церква Діву Марію. Я бажаю вам, щоб ви щиросердечно молилися до Матінки Божої за своїх і за всіх дітей та людей. І щоб під Її Покровом ми перебували завжди».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus