USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Ніяких підтверджень не бачив»: Фокін заперечує війну між Україною і Росією на Донбасі

29 Вересня 2020 18:11
Заступник голови української делегації у Тристоронній контактній групі Вітольд Фокін не вірить в те, що Україна воює на Донбасі з РФ.

Про це він сказав у вівторок, 29 вересня, на засіданні парламентського комітету з державного будівництва, де розглядалися його скандальні висловлювання, зокрема, про необхідність амністії прокремлівських терористів, пише Новое время.

«Ніякого підтвердження того, що там війна між Україною і Росією, поки не бачив», — заявив він.

За словами Фокіна, проти ЗСУ на Донбасі воюють тільки проросійські найманці з 30 країн світу.

Наголосимо, Фокін прибув до Верховної Ради, щоб взяти участь у засіданні комітету з питань організації державної влади і місцевого самоврядування. Приводом для цього стали його неоднозначні висловлювання з приводу врегулювання конфлікту на Донбасі.

Читати ще: Фокін увійшов у ТКГ завдяки стосункам внучки з Єрмаком

Зокрема, раніше Фокін виступив за амністію прокремлівських терористів з «Л/ДНР», називаючи їх при цьому «повстанцями».

Крім того, він висловлювався за надання всій території Донбасу «особливого статусу», стверджуючи, що це може привести до «миру».

Після цього Фокіна викликали на 15 вересня у зазначений парламентський комітет для роз’яснення своєї позиції, проте тоді він так і не прибув, пославшись на свою «зайнятість».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 18
! Показати IP 29 Вересня 2020 18:31
Жах! і + коля котлета! І Порошенко уже тут ні до чого
Шина Показати IP 29 Вересня 2020 18:37
Хай скаже це перед матерями загиблих і зниклих без сліду хлопців, перед їх вдовами... Маразм якийсь!
Анонім до Шина Показати IP 29 Вересня 2020 19:17
Він сказав свою думку про те, що бачив. Якщо все так як він каже, як буде матерям коли вони дізнаються, що 7 років їх кормили лайном з телевізора про війська РФ, а їх там не оказалось? Логічно подумати, якщо РФ ввела свої віська цілими дивізіями, при цьому з того ж ТВ вони там лягали сотнями, чому вони не попадають у полон? Скільки з попередніх обмінів там було доведених кадрових військових? Два наскільки я памятаю. При цьому міняють українців на українців в основному. Найманці є звичайно. Є чи були вони і на стороні України. Були і такі які є громадянами РФ, то чи можна говорити що РФ веде війну з РФ? Чи поляки зі шведами?
Оксана до Анонім Показати IP 29 Вересня 2020 22:18
А що всі вже забули десантників російських які заблукали? Я ні. Не несіть ахінею.
ще не зовсім свідоми до Шина Показати IP 29 Вересня 2020 19:23
Це саме скажіть і донецьким та луганським матерям загиблих хлопців
Степан (Крымчанин) Показати IP 29 Вересня 2020 19:29
Оригинально!!! Мозг включите. Между Россией и Украиной дипломатические отношения. Делегации двух стран совместно проводят переговоры. Пусть жесткие, конфликтные, но тем не менее они есть. Существует совместная торговля. Значительно уменьшился объём, но торговля существует. Возразят -"гибридная война". Но, что это такое никто толком объяснить не может. Есть решение Верховной рады, согласно которому "Россия агрессор". Но, ребята, вы сами знаете маразматичность этих "слуг народа". Такое двойственное положение выгодно только для тех кому война-мать родная. На это можно списать все внутренние проблемы.
Дід - молоток! до Степан (Крымчанин) Показати IP 29 Вересня 2020 19:58
Мабуть не дивився зомбояшика в каструлі.
Анонім до Степан (Крымчанин) Показати IP 29 Вересня 2020 21:36
Торговый оборот между Украиной и Россией только вырос с 2014 года. А насчет названия "страна агрессор", так назвать можно все что угодно, чем угодно. Суть от этого не поменяется.
124 Показати IP 29 Вересня 2020 20:00
Ну якщо донецьку і луганську області вважати Росією, то тоді однозначно війна між Україною і Росією
До ВН Показати IP 29 Вересня 2020 20:36
Нешановні журналісти, Росія -країна агресор(за законом України), всі ваші думки або сумніви щодо цього- привід звернутись до СБУ. Може варто спробувати...
Я до До ВН Показати IP 30 Вересня 2020 05:18
не все те що наприймали з ВР правда ...що їм гавкнуть те і приймають.
Лісник до До ВН Показати IP 30 Вересня 2020 05:20
я сам думаю, мені на відміну від свідомих поводирів з ВР які кажуть що я і як я повинен розуміти не треба
До ВН Показати IP 29 Вересня 2020 20:57
А де коментар?правда очі коле?
Анонім Показати IP 29 Вересня 2020 21:36
Морально сложно было наблюдать как абсолютно недалекие люди, которые чхать хотели на Донбасс и его жителей, попытались устроить публичную порку опытного, возрастного политика и первого премьера независимой Украины. Пока они под себя ходили, Витольд Фокин пытался стабилизировать и перестроить нашу страну на независимый лад. Пришёл он на комитет, что бы попытаться изменить тупое постановление Рады, которое противоречит Минским, которое требует отменить Россия, чтобы продолжить переговоры. Витольд Фокин сохранил свою принципиальность, за что ему честь и хвала. Он не поддался на тявкание и остался при своём мнении. Тот факт, что при этой власти, с такой позицией, по Донбассу изменений не будет - это очевидно. Но гордость распирает за людей, что все ещё имеют силы и мужество бороться. Такие люди мотивируют продолжать делать, то что мы делаем: призывать к миру.
скептик до Анонім Показати IP 29 Вересня 2020 22:10
ну аякже ж. для чого ж іще, як не для "поддєржанія міра" рашка пре в лугандонію військову техніку , боєприпаси, посилає своїх офіцерів-інструкторів. стара комуняка хвокін цього не бачить. навіть кравчук відхрещується від цього "великого" рехформатора, який в 90-х загнав країну в гіперінфляцію, своєю бездарною діяльністю сприяв розкраданню заводів червоним директоратом
Щорс Показати IP 29 Вересня 2020 23:45
Аж страшно, яка маса людей, ще і досі хоче війни!
Анонім Показати IP 30 Вересня 2020 11:30
хто хоче війни то пожне бурю по вуха! і нехай потім не пллачуть через свою тупу дурість за своїми мерцями по дуроті загиблими!
петро Показати IP 30 Вересня 2020 13:05
ну фокін від старості вижив з ума. А хто його призначив це теж не сповна розуму посадові особи. Тут як мінімум кримінальна справа за зраду і по етапу на 15 років. Ну а максимум експеримент фокіна на передову в окоп дати бінокль і поставити на весь зріст щоб случайно його побачив сепар-снайпер.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus