USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.80
  • PLN 9.65 9.85

«Ніколи того не признаю!» Директора волинської фірми судять за торгівлю з ворогом

11 Січня 2024 21:20
Волинянина судять за торгівлю з країною-окупантом. Він нібито продавав ворогу підшипники через європейську фірму-посередника. Чоловік заперечує обвинувачення. Переконує, що 30 років чесно працював, а товар, який фігурує у справі, продавав не росіянам, а прибалтам. Адвокат заявляє: поки тривають слідство і суди, з арештованих рахунків підприємства, яке очолював обвинувачений, почали зникати гроші.

На початку засідання адвокат оголошує клопотання щодо скасування арешту на майно, який наклали весною минулого року. Це готівка, картки та банківські рахунки, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Вказане майно, на яке було накладено арешт, яке до сьогодні ще не повернуто, є особистою власністю мого підзахисного», – каже Оксана Комарницька-Михальчук.

Волинянин був співзасновником підприємства з виробництва циліндричних роликів. Згодом, зважаючи на поважний вік і через стан здоров’я, завчасно переписав свою частку на єдиного сина, а сам обійняв на підприємстві посаду директора.

«Директор підприємства – мій підзахисний – особисто працює в цеху. Це продукція загального вжитку, тобто говорити про те, що це якісь унікальні чи спеціалізовані вироби, абсурдно. Ці циліндричні ролики виготовляються всюди в Україні. Чому часто звертаються саме до мого підзахисного? Тому що він не сидить у кабінеті, а працює в цеху», – наголошує Оксана Комарницька-Михальчук.

Адвокат називає звинувачення про торгівлю з росіянами надуманими й такими, які надали величезного удару по діловій репутації та діяльності підприємства. Запевняє: до виробника часто звертаються військові частини з проханнями допомогти в ремонті техніки чи фінансово і їм завжди йдуть назустріч.

Натомість прокурор вважає, що клопотання про зняття арешту з майна передчасні, оскільки ще не було безпосереднього судового розгляду й дослідження доказів.

Адвокат переконує: поки банківські рахунки перебувають під арештом, із них зникають кошти. Прокурор відповідає, що вперше про це чує. Припускає, що кошти могла стягнути виконавча служба в межах рішення суду на користь позивача – пана Костриці – проти фірми «Корунд».

«Є рішення суду, відповідно до якого Костриці задоволено позовні вимоги до ТОВ «Корунд» щодо стягнення 3,330 мільйона гривень. Можливо, якимось чином виконавець стягнув ці кошти», – припускає прокурор Олег Костюк.

Урешті суддя не задовольнив клопотання про скасування арешту на майно.

Обвинувачений не визнає вини. Запевняє, що від початку масштабної війни не торгував з Росією, а комплектувальні, які фігурують у справі, продав не РФ, а в країни Прибалтики.

«Я відправляв ролики в Прибалтику… Я того (співпраці з РФ, – ВН) ніколи не признаю», – наголошує обвинувачений.
За версією правоохоронців, підприємці з Волині та Києва через фірму-посередника в Європі постачати циліндричні ролики до Росії.

Читати ще: «Я тут при чому? Йопересете...» – керівник волинської фірми, якого підозрюють у продажі запчастин до підводних човнів у Росію

Нагадаємо, наприкінці травня минулого року у Службі безпеки України повідомили, що на Волині викрили компанію, яка постачала в РФ комплектувальні для виробництва підводних човнів.

До організації оборудки нібито причетний керівник однієї з волинських компаній, яка виготовляє високотехнологічні вироби для опорно-поворотних механізмів, зокрема підводних човнів. Це ТОВ «НВФ «Корунд». Керівник фірми – Микола Корбут.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Were Показати IP 12 Січня 2024 09:48
Хто такі прибалти? Директор не знає як звуться контрагенти?
Андерсон до Were Показати IP 12 Січня 2024 13:27
Деректора взяли за яйця, він вже нічого не знає

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus