USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

«Нікуди не виїхала і щодня молюсь за захисників України», – корінна росіянка Антоніна Маренич

18 Березня 2022 17:12
Попри те, що засновниця та музичний керівник волинського фолк-тріо Антоніна Маренич – корінна росіянка, вона майстерно володіє українською піснею та словом і не полишила країну з початком повномасштабного воєнного вторгнення.

Про це повідомив відомий тернопільський журналіст, музикознавець Михайло Маслій на своїй сторінці у фейсбуці.

«Я в Луцьку, вдома. Нікуди не виїхала. І не збиралася цього робити. Щодня молюся. За наших хлопців-захисників, за Україну! З першого дня війни вірю в нашу Перемогу, разом з Кримом, Донбасом і Луганщиною! Слава Україні! Нашим Героям Слава!» – каже народна артистка України.

Тим часом музикознавець Михайло Маслій запевняє, що Україна має має в особі Антоніни Маренич феномен, про який вже нині треба говорити.

«Корінна росіянка з Куйбишева стала свідомою і патріотичною українкою ще пів століття тому, коли ногою ступила вперше на нашу землю, яка для неї стала святою і рідною. Хтось за ті часи може пригадати бодай одну пісню російською з її голосу? Хтось колись міг повірити, щоб наші Мареничі заспівали російською?! Нонсенс! Голос тріо був тільки українським, загарбницька мова була завжди вульгарною, шансонною, гріховною і вбивчою!» – зазначив журналіст.

З його слів, Тоня в Луцьку досить швидко вивчила солов’їну мову, зріднилася з українською культурою, високо до неба піднесла рівень виконавської майстерності.

«Любила і любить все українське, сни бачить нашою мовою! Народила сина Богодара Україні, перевезла сюди свою матусю, аби похвалитися і показати найріднішій людині наш народ, наші звичаї, нашу свободу. Неньки немає уже п'ять років, похована в Луцьку, світла їй пам'ять… Складно нині Тоні, додалося болячок, коронавірусних і серцевих, разом з усіма проходить нестерпні воєнні випробування. Хоча має проблем з голосом, готова заспівати нашу Переможну пісню в будь-яку мить! Наживо!!! А не так, як робили багато штучних «героїв», які зростили штучне фонограмне покоління. Чекаємо на якнайскорішу Перемогу і незабутню кришталево чисту мареничівську пісню!» – пише Маслій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus