USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Німеччина висилає 40 працівників посольства РФ та виділить гроші на розслідування звірств у Бучі

4 Квітня 2022 21:47
Німеччина дасть по 1 млн євро органам, які розслідуватимуть злочини російської армії в Україні, а також посилить постачання зброї.

Про це заявила міністр закордонних справ Анналена Бербок у понеділок на брифінгу, передає Укрінформ.

За словами Бербок, Міжнародний кримінальний суд вже розслідує події в Бучі, і наразі треба подбати про збереження доказів, збір свідчень, аби вся правда стала відома світу. Тому Німеччина виділяє Міжнародному кримінальному суду додатково 1 млн євро, а також надає спеціалістів, наголосила політик.

«Ці військові злочини не можуть залишитися нерозслідуваними», – констатувала міністр.

Вона додала, що таку ж суму, 1 млн євро, ФРН надає незалежній слідчій комісії Ради з прав людини ООН.

«Неможливо закривати очі на те, що зґвалтування знову є засобом ведення війни», – сказала Бербок.

Крім того, вона анонсувала посилення подальше посилення обороноздатності України, адже «картини з Бучі та Маріуполя показують, що йдеться про життя та смерть мільйонів людей в Україні». Глава МЗС зазначила, що будуть вивчені подальші можливості щодо надання систем і засобів, які раніше не постачалися.

Читати ще: Людям відрубували кінцівки, жінок ґвалтували: Зеленський побував у Бучі й назвав звірства окупантів геноцидом

Третім кроком вона назвала суттєве посилення санкцій, щодо яких Берлін надав у Брюсселі чимало пропозицій.

Атака на Україну є не лише атакою на Європу, але на всю глобальну структуру безпеку, підкреслила Бербок.

Також Міністерство закордонних справ Німеччини ухвалило рішення вислати з країни «значну кількість» працівників російського посольства в Берліні.

За інформацією Spiegel, Німеччина висилає 40 працівників російського посольства, вони повинні залишити країну протягом 5 днів. Водночас у німецькому МЗС не назвали конкретної кількості дипломатів, яких збираються вислати, передає УНІАН.

Глава МЗС Анналена Бербок заявила, що уряд вирішив оголосити значну кількість співробітників російського посольства небажаними особами.

«Вони щодня працювали проти нашої свободи та проти згуртованості нашого суспільства тут, у Німеччині. Ваша робота є загрозою для тих, хто шукає у нас притулку. Більше ми цього не терпітимемо», – додала Бербок.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus