USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Німеччина збирається «пробачити» Росію та відвернути ЄС від України

8 Квітня 2019 09:43
Німецькі депутати та дипломати планують на сесії ПАРЄ досягнути зняття санкцій із Росії та навіть не приховують своїх намірів. Вони називають «боротьбу України з Росією» передвиборчою технологією та закликають припинити її підтримку.

Якщо раніше з’являлись окремі заяви представників Німеччини щодо «діалогу» з Кремлем, то тепер мова йде про масштабну скоординовану компанію, повідомляє "Європейська правда" із посиланням на західних дипломатів.

Намагання послабити тиск активізувалось напередодні весняної сесії ПАРЄ. До цього долучились представники обох ключових сил урядової коаліції Німеччини – ХДС/ХСС та соціал-демократи.

Так, нещодавно депутати від ХДС (Християнсько-демократичний союз – 24 канал) та СД (соціал-демократи – 24 канал) надіслали президенту ПАРЄ лист із проханням переглянути санкційні правила. Це можна зробити, прибравши право Асамблеї накладати санкції на делегації держав-порушниць при затвердженні їх повноважень.

Водночас німецькі депутати ведуть «роз’яснювальну роботу» у ПАРЄ, переконуючи у своїх намірах інших парламентарів. Вони стверджують, що "боротьба України з Росією є передвиборчою технологією" і Європа не має її підтримувати". За словами парламентарів, ідею прощення Росії підтримує особисто Ангела Меркель.

Видання зазначає, що сама канцлерка досі не оприлюднювала позицію з цього приводу. Однак німецькі дипломати, за даними ЄП, також безпрецедентно активно домовляються із представниками інших держав про повернення росіян до ПАРЄ без санкцій.

Натомість офіційний Берлін запевняє, що це дозволить «врятувати членство Росії у Раді Європи». Зокрема, активність у намаганнях повернути Росію до ПАРЄ помітив і посол Британії у Раді Європі Крістофер Івон.

Як мені розповіли, протягом цього тижня Рада Європи робила сама собі хімічну кастрацію. І це точно не те, чого ми прагнемо, – написав він у своєму дописі у Twitter, натякаючи, що вона сама позбавляє себе права накладати санкції.

Івон поширив на своїй сторінці допис постійного представника України при Раді Європи Дмитра Кулеби. Він анонсує «справжню битву» попереду.

Зазначимо, весняна сесія Парламентської асамблеї Ради Європи проходитиме 8-12 квітня у Страсбурзі. Серед головних питань порядку денного сесії делегати планують терміново розглянути бюджетну кризу у Раді Європи через несплату Росією фінансових внесків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
скептик Показати IP 8 Квітня 2019 10:15
одним словом, всі міжнародні договори поступаються принципу пріоритетності шкурних інтересів
Об'єктивно до скептик Показати IP 8 Квітня 2019 10:38
Ти ж не забудь про шкурний інтерес тих ,хто туткай рулить , хто хоче демагогією прикрити свою гнилу сутність гаслами про покращання ..,але тільки в свої кишені урвати ,відгризти, хапнути кусінь більший та ласіший..
скептик до Об'єктивно Показати IP 8 Квітня 2019 19:27
ті, хто туткай рулить, не розтягують дуже широко гармонь і не розказують, які вони супер-демократичні. так собі, сидять тихенько і смокчуть з корита.
ігор луцький Показати IP 8 Квітня 2019 10:41
Ну і що на це скажуть прихильники європейських цінностей?
Степан (Крымчанин) до ігор луцький Показати IP 8 Квітня 2019 11:00
А, яки вони? І що таке взагалі "європейські цінності"?
скептик до ігор луцький Показати IP 8 Квітня 2019 19:29
те саме, що казали в 1938 році, коли анексували Судети
ан Показати IP 8 Квітня 2019 13:09
єпропейське життя в нашому випадку це захмарні ціна на все окрім зарплат і рівень життя ну якщо не гірший то такий самий як і був . це як в кого за останні 5 років.
пенсіонери до ан Показати IP 8 Квітня 2019 22:35
і накуя нам оттака європа з ганебним крадієм пенсій петьком порошенком????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus