USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Німецькі фермери розпочали масштабну акцію протесту

8 Січня 2024 14:31
Німецькі фермери розпочали 8 січня загальнонаціональну акцію протесту, яка триватиме тиждень і завершиться запланованим на 15 січня великим мітингом перед Бранденбурзькими воротами в Берліні.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Ще з вечора неділі, 7 січня, в багатьох містах по всій Німеччині зібралися тисячі аграріїв на своїх тракторах та іншій техніці. У понеділок зранку вони перекрили рух транспорту на численних вулицях, виїзди на автобани в різних федеральних землях, подекуди – місця для паркування перед супермаркетами та навіть АЗС. Це призвело до порушення руху не тільки автомобільного, але й подекуди громадського транспорту.

Фермери просять зрозуміти їх – вони відстоюють інтереси багатьох родин, які живуть сільським господарством.

«Вони (влада) позбавляють сільське господарство його майбутньої життєздатності. Насамперед ми ставимо під загрозу безпечне постачання вітчизняного високоякісного продовольства», – заявив лідер асоціації фермерів Йоахім Руквід. Він із однодумцями протестують проти політики федерального уряду, зокрема, планів скорочення субсидій в агросекторі.

Читати ще: У Польщі розблокували рух до пункту пропуску «Медика – Шегині»

При цьому самі організатори акцій та політики застерігають від використання мирних протестів в інтересах різних радикальних груп.

Фермерські протести за традицією проходять у цей час, напередодні Представницької сільськогосподарської виставки «Зелений тиждень», яка відкриється цього року в Берліні 19 січня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ганс Показати IP 8 Січня 2024 16:32
В Європі по зомбоящику втирають простакам, що їсти хімію та черв'яків - норм

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus