USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

НМТ-2023 за кордоном: розширили список країн, де можна скласти іспит

23 Квітня 2023 06:46
До списку міст, де майбутні вступники можуть скласти національний мультипредметний тест, додали нові населені пункти.

До переліку увійшло ще чотири міста у різних країнах, повідомляють в Українському центрі оцінювання якості освіти, передає УП. Життя.

«Цього тижня досягнуто домовленостей із представниками Мерша (Люксембург), Майнца (Німеччина), Осло (Норвегія) та Бельдібі (Туреччина)», – зазначають в УЦОЯО.

Як зазначають в УЦОЯО, якщо майбутні вступники вже створили персональний кабінет, вибрали із запропонованого списку менш зручний для себе населений пункт, а тепер хочуть його змінити на зручнішу локацію, – це можна зробити після отримання сертифіката до 7 травня 2023 року, змінивши реєстраційні дані.

Читати ще: Можна подавати до 20 заяв: у Міносвіти розповіли про умови вступу до вишів цьогоріч

Варто вибрати місто, розташоване ближче до вашого місцеперебування під час складання НМТ.

«Попри те, що перелік міст для проходження НМТ розширено, є обмеження щодо кількості місць у спеціально обладнаних комп’ютерних центрах, запропонованих закордонними партнерами», – наголошують в УЦОЯО.

Читати ще: Помічник вступника: створили путівник для учасників НМТ-2023

Вони додають: якщо у певному місті місця для реєстрації вичерпаються, то воно стане недоступним для вибору.

У деяких містах/країнах тестування проводитимуть тільки під час додаткової сесії. Тому зволікати з реєстрацією не радять.

Нагадаємо, основна сесія НМТ стартує вже незабаром, 5 червня, а тим, хто планує скласти тестування і вступати до вишу, вже час почати активну підготовку та повторювати пройдений матеріал.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus