USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Справу щодо суддів, які ухвалювали рішення, перебуваючи за кордоном, закрили

8 Квітня 2017 17:19
Лише декілька місяців тривало кримінальне провадження щодо нечесних суддів.

Про це йшлося під час брифінгу членів уже розпущеної консультативної ради при прокуратурі області 7 квітня.

Нагадаємо, в Україні ліквідували усі консультативні ради при прокуратурах начебто через їх «недієвість». Натомість, активісти, які входили до складу цієї інституції на Волині, запевняють: вони навпаки не були пасивними, а активно включалися в роботу прокуратури і правоохоронних органів та направили більше півсотні звернень з проханнями відреагувати на порушення, чи пояснити законність дій правоохоронців.

Волинський активіст Георгій Остров, який очолював консультативну раду, розповів, що 17 червня 2016 року працівники управління захисту економіки у Волинській області департаменту захисту економіки Національної поліції України відкрили кримінальне провадження щодо суддів, які перебуваючи за кордоном, приймали рішення у справах.

З його слів, 27 жовтня 2016 року консультативна рада надіслала звернення до прокуратури області з проханням проінформувати про це розслідування кримінального провадження. Але відповідь виявилася неочікуваною.

«У нас був номер цього провадження, дата його відкриття. І нам надійшла відповідь, що 31 жовтня це провадження закрите, оскільки в діях суддів не вбачають склад злочину. Уявіть собі: 20 суддів, які були відсутні в Україні, приймали рішення, а за кілька місяців складу злочину не знайшли», - повідомив Георгій Остров.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus