USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Нобелівську премію з хімії присудили за розробку літій-іонних батарей

9 Жовтня 2019 14:02
Нобелівську премію з хімії 2019 року присудили Джону Гуденафу, Стенлі Віттінгхему та Акіра Йошино за розробку літій-іонних батарей.

Про це повідомляє офіційний акаунт премії у Twitter.

Зазначається, що на початку 70-х Вітінгхем використав «великий потенціал літію» і створив першу функціональну літієву батарею. Гуденоф подвоїв зусилля свого колеги і створив умови для створення більш потужної батареї.

Йошино використав не чистий літій, а його іони літію, завдяки чому акумулятор став значно безпечнішим та працездатним на практиці.
Як повідомлялося, 7 жовтня Нобелівська премія 2019 року із фізіології і медицини дісталася одночасно Вільяму Р. Каеліну-молодшому, серу Пітеру Дж. Раткліффу і Греггу Л. Семенцу за їхні відкриття про те, як клітини відчувають і пристосовуються до наявності кисню.

В області фізики нагороду присудили Джеймсу Піблсу «за теоретичні відкриття у фізичній космології», а також Мішелю Майору і Дідьє Квелоцу «за відкриття екзопланети, яка обертається навколо зірки сонячного типу».

Лауреатів Нобелівської премії з літератури оголосять 10 жовтня, з питань миру та економіки - 11 жовтня і 14 жовтня відповідно.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus