USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Нобелівську премію з медицини присудили за дослідження рецепторів

4 Жовтня 2021 18:12
Нобелівську премію з медицини в 2021 році присудили Девіду Джуліусу і Ардему Патапутяну з формулюванням «за їх відкриття рецепторів температури і дотику».

Про це оголосили в понеділок, 4 жовтня, у Стокгольмі. Оголошення транслював офіційний акаунт премії в Twitter, інформує УНІАН.

До робіт цих науковців у нейробіології не було розуміння того, як тепло, холод і дотики викликають сигнали в нашій нервовій системі. Дослідження, в основу яких лягли відкриття цих науковців, покликані розробити методи лікування ряду хворобливих станів, включаючи хронічний біль.
Лауреата премії з медицини та фізіології обирає заснований у 1810 році Каролінський інститут у Стокгольмі.

Нагадаємо, у 2020 році лауреатами премії з медицини стали Харві Альтер, Майкл Хаутон і Чарльз М.Райс з формулюванням «за відкриття вірусу гепатиту С».

Зазначимо, у Швеції стартував Нобелівський тиждень, в рамках якого стануть відомі володарі престижної нагороди цього року. Оголошення результатів відбудеться з 2 по 11 жовтня.

Нобелівська премія 2021 року передбачає винагороду в 10 млн шведських крон (близько $1,1 млн).

Нагородження традиційно стартувало з лауреатів Нобелівської премії в галузі фізіології та медицини.

У Стокгольмі також назвуть лауреатів премії з фізики, хімії, літератури та економіки: 5 жовтня буде оголошено рішення з фізики, 6 жовтня – з хімії, 7 жовтня – з літератури, з економіки визначиться 11 жовтня.

Лауреат премії за сприяння встановленню миру, яка вважається однією з найпрестижніших нагород у світі, за традицією буде оголошений в Осло 8 жовтня. Згідно з даними Нобелівського комітету, на премію миру в цьому році претендують 329 кандидатів, 234 з них – це фізичні особи, решта 95 – організації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus