USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Nokia назвала технічні характеристики і ціну свого нетбука

27 Серпня 2009 09:27
Вартість першого нетбука компанії Nokia, Booklet 3G, становитиме 799 доларів США. Про це йдеться у повідомленні німецького сайту NetbookNews, – 27 серпня повідомляють «Волинські Новини».
Тим часом All About Symbian розкриває детальні технічні характеристики новинки: процесор Intel Atom Z530 з тактовою частотою 1,6 ГГц (512 КБ, 533 Мгц, 2 Вт), жорсткий диск на 120 ГБ, вбудована підтримка 3G/HSDPA, Wi-Fi і Bluetooth, вбудований GPS-приемник з підтримкою Assisted GPS, глянсовий HD-дисплей з діагоналлю 10,1 дюйма, фронтальна веб-камера, один HDMI-порт для виведення HD-видео на телевізор, SD-ридер, три порти USB і один аудіороз’єм.
Як інформує сайт ТСН, автономний час роботи комп’ютера становитиме до 12 годин. Такий час можна буде отримати при використанні 9-секційної акумуляторної батареї. У комп’ютері не буде вентилятора, що гарантує повністю безшумну роботу.
В процесі розробки Booklet 3G інженери Nokia приділили особливу увагу дизайну. У основі конструкції системи лежатиме шасі, виготовлене з цілісного аркуша алюмінію, — як в ноутбуках компанії Apple. Кришка комп'ютера, як і екран, буде глянсовою, з логотипом Nokia в центрі.
Стереодінаміки розташовані з боків з торця корпусу і закриті декоративними гратами. Габаритні розміри нетбука: 264 x 185 x 20 міліметра. Вес, як повідомлялося раніше, складе 1,25 кілограма, з якою саме батареєю, не наголошується. У продажу буде доступний три варіанти Nokia Booklet 3G –  з кришкою чорного, синього або сріблястого кольору.
Чутки про те, що Nokia може вийти на ринок персональних комп'ютерів, з’явилися в кінці 2008 р. Проте компанія не давала ніяких коментарів із цього приводу.
«Nokia буде складне на новому ринку. Але вона могла б використовувати гігантські виробничі можливості й налагоджені канали збуту», – припускає аналітик CCS Insight Бен Вуд.
Для виробника ПК вихід на ринок мобільних телефонів логічний, оскільки ці пристрої забезпечують більший дохід, ніж комп’ютери. Смартфони випускають й інші комп’ютерні компанії, наприклад, Hewlett-Packard.
Проте коли виробник мобільних починає випуск нетбуків, його успіх менш очевидний. Історія не знає жодного випадку, коли б великий виробник телефонів відкрив для себе цей напрям.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus