USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

«Нова радість стала»: сотні лучан колядували разом у центрі міста

14 Січня 2018 20:52
Лучани та гості міста, зібравшись на Театральному майдані, разом заспівали одну з найпопулярніших українських колядок – «Нова радість стала».

Громадська акція «Спільна коляда» відбулася у рамках міжнародного етно-фестивалю «Різдво в Луцьку» 14 січня.

У цей день усі, хто зібрався на центральній площі міста, пригадували традиції колядування та щедрування, коли одне одного віншують на щастя та добро. Особливо це важливо зараз, у важкі для України часи.

Опісля виступів запрошених народних аматорських фольклорних колективів із різних куточків Волині, а також із Литви, Білорусі та Польщі, на сцену піднялися ведучі дійства разом із представниками місцевої влади та духівництва, аби ще раз привітати усіх із Різдвяними святами.

Духівники, зокрема, підкреслили особливу піднесеність цього періоду, коли поряд із народженням Христа, початком нового року кожен має можливість на переосмислення та очищення, чого й повинен прагнути.
Заступник голови Волинської обласної ради Роман Карпюк, своєю чергою, окрім традиційних привітань і побажання добра, успіхів, миру, передав вітання від депутатів та голови облради Ігоря Палиці.

«Хочу побажати, аби всі ваші мрії збувалися в новому році та щоб всі ми жили під мирним небом», – наголосив Роман Карпюк.
«Дуже добре, що продовжується така традиція і в якомусь розумінні відроджується звичай святкувати Різдво разом,, на Театральному майдані нашою великою луцькою родиною. Я хочу подякувати усім колективам, які сьогодні вітали нас із цим святом, які подарували нам частинку свого таланту і цю прекрасну атмосферу.

Хочу усіх вас привітати з цим прекрасним святом і побажати всім нам миру, добра, злагоди, родинного затишку, любові в серцях, а також Божого благословення, процвітання та успіху нашому місту. Цей час – прекрасний час для того, щоб задуматися про своє життя, відносини з ближніми та значення Ісуса Христа у власному житті», – із такими словами звернувся до всіх присутніх радник Луцького міського голови, депутат Ігор Поліщук.
Опісля вітальнихслів, уся Театральна площа підхопила таку близьку кожному та ще з дитинства завчену напам’ять колядку «Нова радість стала».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин Показати IP 15 Січня 2018 03:43
Ну реально ви вмієте сфотографувати. Хотів людині дати посилання на фото щоб міг побачити яке дійство відбувалося в центрі щоб охоплювало яке свято і за всі повідомлення за цілий день не зміг вибрати хоч однієї фотографії. В минулому році, в позаминулому, поза-поза... могли, а тепер одні рож* і ніякої картини. Як так можна?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus