USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Найбільшу свічу України запалили на етно-фестивалі у Луцьку

10 Січня 2015 13:15
Етно-фестиваль «Різдво у Луцьку» розпочали, запаливши найбільшу свічу України від Вифлеємського вогню. Святкове дійство триватиме на Театральному майдані міста протягом 10-11 січня.

Як зазначають організатори, метою заходу є популяризація народних українських різдвяних традицій, звичаїв та обрядів. У ці дні на центральній площі міста лунатимуть колядки, українські традиційні пісні. Також лучан частуватимуть стравами святкового столу та іншими смаколиками. Діятиме і різдвяний ярмарок, де всі охочі можуть придбати не тільки глиняний посуд з традиційними орнаментами, але й вишиванки та іншу сувенірну продукцію.

У рамках урочистого початку етно-фестивалю «Різдво у Луцьку» міський голова Микола Романюк запалив від Вифлеємського вогню найбільшу свічу України. Нагадаємо, урочиста передача Вифлеємського вогню миру прихожанам римо-католицького Кафедрального Костелу святих Петра і Павла відбулась 21 грудня.

Що стосується велетенської свічі, то створили цей справжній витвір мистецтва члени братства бджолярів Землі Волинської «Ройовий стан». Віск на її виготовлення пасічники збирали цілий рік, проте, результат виявився вартий того: висота свічки становить 1 метр 75 сантиметрів, а вага сягає 80 кілограмів.
Воскову свічу зберігають у Юріївському храмі Луцька. Її виготовили ще у 2007 році і вона встигла за цей час об’їхати чимало міст України і повернутись на Волинь. Її вогонь буде прикрашати свято протягом двох днів.

Після урочистої частини на сцені з’явились юні колядники – розпочали свято члени колективу «Передзвін» луцької школи №2, після чого колядками та різдвяними піснями присутніх розважали колективи «Вишиванка» зі школи №23 та «Різдвяники» із ЗОШ №13.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
ЛУЧАНКА Показати IP 10 Січня 2015 16:34
ВСЕ ДОБРЕ І СВЯТО ГАРНЕ. ТІЛЬКИ ПОТРІБНО БУЛО Б СНІГ ПОПРИБИРАТИ, А ТО НА ПЛОЩІ СТОЯТИ НЕМОЖЛИВО ПОВНО ВОДИ.
ще чого Показати IP 10 Січня 2015 18:26
нащо його прибирати? якщо повно води, то й сам розтане.
Дмитрій Показати IP 11 Січня 2015 14:28
А чого не пишете, що і з "москальської" Церкви дітлахи участь взяли? Встид? Чи не зручно писати, що Українська Православна Церква зокрема на Волині найактивніша в соціальному плані? http://volyn.church.ua/2015/01/10/kolektiv-nedilnoji-shkoli-pokrov-vzyav-uchast-u-etnofestivali-rizdvo-u-lucku/

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus