USD 39.56 39.84
  • USD 39.56 39.84
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.75 9.87

Нова загроза для Android поширюється під виглядом розширення для WhatsApp

21 Квітня 2021 23:48
Фахівці міжнародного розробника антивірусного програмного забезпечення, експерта в області кіберзахисту – компанії ESET попереджають користувачів операційної системи Android про поширення нової загрози через повідомлення про кольорову тему для месенджера WhatsApp.

Як повідомляє УНІАН з посиланням на пресслужбу компанії, тема «WhatsApp Pink», замаскована під офіційне оновлення платформи, насправді є видом відомого шкідливого програмного забезпечення.

«WhatsApp Pink – це оновлена версія хробака для Android, який був виявлений в січні цього року. Загроза дозволяє відправляти автоматичні відповіді не тільки у WhatsApp, але й в інших додатках для обміну повідомленнями. Це може бути причиною зростання поширення шкідливої програми. Троян відправляє посилання на веб-сайт, з якого він може бути автоматично завантажений, у відповідь на повідомлення, отримані в додатках WhatsApp, WhatsApp Business, Signal, Skype, Viber, Telegram і різних неофіційних версіях WhatsApp», – наводяться в повідомленні слова дослідника ESET Лукаша Стефанко.

За даними ESET, у новій версії шкідливої програми відсутні інші можливості. Тому не виключено, що цей зразок загрози є тестовим, а потім, імовірно, з’явиться її вдосконалений варіант.

Після завершення процесу установки й натискання на «WhatsApp Pink» додаток приховує свою присутність на пристрої. Потім жертва отримує повідомлення, на яке вона повинна відповісти, щоб дозволити загрозі поширюватися далі.

Як пояснюють фахівці з кібербезпеки, для видалення «WhatsApp Pink» потрібно перейти в «Налаштування» або в підменю «Диспетчер додатків». Крім цього, можна встановити рішення для захисту Android, яке просканує пристрій і автоматично видалить шкідливу програму.

Щоб знизити ризики стати жертвою подібних схем у майбутньому, фахівці ESET рекомендують ніколи не натискати на посилання або вкладення в підозрілих повідомленнях від невідомих відправників, завантажувати програми тільки з офіційних магазинів додатків, завжди використовувати надійне рішення для захисту мобільних пристроїв, а також контролювати надання дозволів додаткам.

В Україні щодня фіксується близько 300 тис. нових кіберзагроз для інформаційної безпеки. При цьому, знайти хакерів-зловмисників вкрай складно, компаніям залишається лише проводити щохвилинні моніторинги на предмет виявлення кіберзагроз з метою їхньог подальшого блокування.

Компанія ESET – провідний розробник рішень у галузі комп’ютерної безпеки та експерт у сфері ІТ-безпеки. Компанія була заснована в 1992 році в Словаччині і на сьогодні представлена у понад 180 країнах світу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus