USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Нове дослідження знайшло зв'язок між забрудненням повітря і смертністю від COVID-19

22 Квітня 2020 07:00
Кількість смертей від спричиненої коронавірусом хвороби COVID-19 може бути пов’язана з якістю повітря. Там, де повітря забруднене (високий рівень діоксиду азоту), а повітрообіг слабкий, зафіксовано значно більше смертей від хвороби COVID-19.

Про це йдеться вдослідженні, яке провели в університеті імені Мартіна Лютера в німецькому Галле. Результати опубліковані в фаховому виданні «Science of the Total Environment», пише Кореспондент.

Дослідник Ярон Оген порівняв супутникові дані про забруднення повітря, повітряні потоки та смертність від коронавірусу в Італії, Франції, Іспанії та Німеччині. Він пише про більше смертей у регіонах, де високий рівень діоксиду азоту та слабкий повітрообіг.

«Якщо, наприклад, поглянути на Північну Італію, Мадрид або Ухань у Китаї, то помітно одну особливість: усі вони оточені горами. Це підвищує ймовірність того, що повітря в цих регіонах стабільне, а рівень забруднення вищий», – пояснив автор дослідження.

Ярон Оген припускає, що брудне повітря в деяких регіонах погіршило загальний стан здоров’я людей і зробило їх більш вразливими до коронавірусу. Науковець зазначає, що імовірний зв’язок між якістю повітря і смертністю від COVID-19 необхідно дослідити на прикладі інших регіонів та в ширшому контексті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Арафат Показати IP 22 Квітня 2020 07:41
Я давно вже пишу, що «еталони» знищують Луцьк
до Ясіра до Арафат Показати IP 22 Квітня 2020 09:01
до чого тут еталони? Йдеться про промислові масштаби забруднення, а не про два десятки старих приміських чи міжміських автобусів. Навіть якщо до ваших "еталонів" доплюсувати міські "богдани", в нас не така картина як в великих індустріальних містах.
Арафат до до Ясіра Показати IP 22 Квітня 2020 20:46
Якщо Ви перевізник - так і напишіть. А Луцьк визнано містом, а якому повітря одне з найбрудніших а Україні. Без промисловості. А онкології пофігу чи причепитися від важких металів чи від соляри. А дизельний вихлоп «переплюнув» паління цигарок в кілька разів. Тому і норми екології «Євро 5/6» такі суворі. І лише бидляча співочо/роботяща нація з таким остервенінням ріже «сажевики» та каталізатори та класти хотіла на регламентне обслуговування свого еталона - простіше шантажувати міськраду та вимагати підвищення тарифу на поїзд. І ви - пасажири - оплачуєте його соляру, що вилітає в трубу. Ще й дихаєте нею
Я взагалі мовчу до Арафат Показати IP 22 Квітня 2020 09:07
Тільки язиком плещеш. Давай на ділі вирішувати проблеми
Арафат до Я взагалі мовчу Показати IP 22 Квітня 2020 20:34
Кільком порізав скати, але суд назначив виплатити їм компенсацію. В служби відповідні писалося. Є лише відписки. Яке тобі ще діло потрібне? Чим можеш допомогти? Якщо нічим - то «взагалі мовчи»
Леонід до Арафат Показати IP 22 Квітня 2020 09:11
Я давно думаю, що Луцьк то є майбутня велостолиця України.
Кінь Пржевальського Показати IP 22 Квітня 2020 09:05
Так от чому в Монголії ніхто не захворів
Лучанин Показати IP 22 Квітня 2020 09:31
Забруднене повітря і без covid спричиняє багато хвороб і смертей. Як-то кажуть, відкрив Америку і винайшов велосипед...
самовар Показати IP 22 Квітня 2020 09:34
паравоз колись менше робив викидів як тепер еталон обо богдан
ага Показати IP 22 Квітня 2020 10:09
ше шось придумайте. Китай створив цей вірус і неочікував шо вирветься він наружу. а не повітря і не кажани а винні. китайці.
Кіт до ага Показати IP 22 Квітня 2020 13:29
Не вірус, а якесь гмо.
ага до Кіт Показати IP 22 Квітня 2020 15:24
в чернівецькій обл. померли два брати 19 і 24 років. коли ховали бабуся їх померла а тато в тяжкому стані .ще не знає що нема хлопців.. ви розумієте який це жах? нащо створювти і так як не війни то хвороби косять. особливо українців. .медицина то нижче плінтуса.ми не італія де живуть до 100 років.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus