USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Нові дороги та зроблене вперше за 25 років освітлення: як змінюється район Вишків

19 Грудня 2017 13:50
За рік на Вишкові вдалося покласти нове дорожнє покриття та вперше за 25 років облаштувати освітлення вулиць. У наступному році планують відремонтувати ще декілька вулиць мікрорайону.

Ставши депутатом Луцької міської ради, Аркадій Соломатін відразу подав в план ремонту усі дороги району, втім кошти не завжди виділяли, оскільки вважали, що Вишків дуже віддалений район. Наразі керівництво міста в особі виконувача обов’язків міського голови Григорія Пустовіта, першого заступника міського голови Григорія Недопада, радника міського голови Ігоря Поліщука йде обранцю громади назустріч - оглянувши територію, вони зрозуміли, що ремонт просто необхідний.

Найголовнішим для депутата було те, що зробили освітлення на вулиці Селищній, яка йде вздовж річки Стир та аж до села Липляни. З міського бюджету на освітлення вулиці виділили близько 170 тисяч, не включаючи коштів, які пішли на розробку проекту.

«На цій вулиці ніколи не було освітлення і вже ось пройшов майже рік з того часу, як воно тамз’явилося. Люди дуже задоволені цим. Для мене було радістю, коли під час першого снігу дітки йшли зі школи, і були включені ліхтарі», - говорить Аркадій Соломатін.

Згодом була відремонтована вулиця Ціолковського – у цьому депутату, який обраний від Вишкова, допоміг колега Сергій Балицький. На Ціолковського зроблене асфальтне покриття, а також за особисті кошти Балицького покладено бруківку.


На в’їзді до Вишкова з лівої сторони вулиці Героїв УПА розташований приватний сектор, на якому депутат планує навести лад.

«Зараз ми хочемо вийти на зв’язок з власниками цього приватного сектору, аби навести там порядок, так як це зроблено по правій стороні вулиці Героїв УПА. Підприємці, які орендують територію зліва, пообрізали старі дерева та висадять сім нових дерев», - зазначив обранець громади.


Окрім того, на вулиці Героїв УПА була встановлена крита зупинка, аби діти не мокли, чекаючи на автобус після навчання.

«Я неодноразово бачив, як діти виходять зі школи та стоять під дощем. Оглядаючи територію, Ігор Поліщук та Григорій Недопад помітили, що під час дощу близько 15 дітей стояли на зупинці та мокнули, очікуючи автобус. Мною був зроблений депутатський запит, і вже за три дні було прийнято рішення поставити зупинку, а через тиждень завдяки Сергію Балицькому під цю зупинку було покладено бруківку», - зауважив Соломатін.


На вулиці Вишківській, яка простягається до аеродрому та вулиці Руданського, поклали нове покриття з напівпросочуванням. Аркадій Соломатін говорить, що жителі вулиці хотіли, щоб був покладений асфальт, проте для цього не вистачило б коштів. Загалом на прокладання дороги та встановлення освітлення витратили близько 900 тисяч гривень.

«Дивлячись на те, що там взагалі не було ніякого покриття, то зараз люди ходять по вулиці, де нема калюж.

Також на Вишківській було зроблене освітлення спільно з депутатом Богданом Богоносом», - пояснює обранець громади.

Як говорить депутат, на вулиці Героїв УПА дороги не було зовсім, також не було тротуарів і люди змушені були йти по краю дороги. Тож, з міського бюджету було виділено близько 2 мільйонів гривень, аби покласти асфальт та поблизу дороги облаштувати доріжку, по якій зараз можуть ходити люди та їздити велосипедисти. Зважаючи на погодні умови, опісля ремонту поблизу дороги не встигли прибрати, проте депутат каже, що згодом тут наведуть лад, а на асфальтне покриття нанесуть розмітку.

Жителі району Вишків дякують депутату за його роботу, адже за останній рік в районі поклали дороги та встановили освітлення, якого тут не було ніколи.

«Зараз наш район став виглядати набагато краще, але сподіваємося, що в майбутньому дороги прокладуть і на інших вулицях. Вдячний нашому депутату, що він добивається того, аби в нашому районі бодай щось та ремонтувалося. За моєї пам’яті дороги 2 рази висипали щебенем, але серйозного ремонту не було», - зауважив житель району Вишків Андрій Навроцький.

Аркадій Соломатін також зазначає, що якщо взяти до уваги, що за 25 років не було нічого зроблено, то зараз люди бачать, що район потрохи змінюється в кращу сторону.

На виконаній роботі обранець громади не збирається зупинятися - наступного року до плану ремонту депутат має намір внести вулицю Заньковецької від повороту на Вахтангова, а також паралельну їй вулицю Щедріна, яка зараз в дуже занедбаному стані. До того ж там старе освітлення, тому Аркадій Соломатін подав депутаський запит, аби реконструювати освітлення на цілій лінії. Окрім того, депутат планує зробити дорогу на вулиці Селищній, на якій цьогоріч облаштували освітлення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
А Показати IP 19 Грудня 2017 13:57
Липовецька?!
Вишковець Показати IP 19 Грудня 2017 14:09
Саломатіну потрібно єдиннє зробити і сказати Вишківцям - я зробив! Потрібно знизити ціни в свому магазині АБС
Равшан одобряє Показати IP 19 Грудня 2017 14:13
Що це за ди?лізм зі стовпами? Один посеред тротуару, наступний скраю тротуару а ще наступний взагалі на дорогу випирає... Невже не можна було їх викопати і вкопати за метр збоку щоб тротуар був без стовпів?
Джумшуд до Равшан одобряє Показати IP 19 Грудня 2017 14:45
Это не ди?илизм, это какляндия...
ОДА Показати IP 19 Грудня 2017 14:34
Молодці!!! А що скаже, заслужена артистка вишківського театру (носата)...... Потрібно бла...бла.,..))))))))
Відверто Показати IP 19 Грудня 2017 15:12
Купа фотографій... А не можна було зробити по категріям одне й те саме місце було/стало? Чи не так все й добре що понакидали аби було? А в іншому воно завжди добре що щось робиться.
806 бап Показати IP 19 Грудня 2017 18:37
Коли вже вам посадять на аеродромі авіаційний полк не можу дочекатися.
Привіт Показати IP 19 Грудня 2017 22:49
Як машини обризгували людей так і залишилося калюжі як стояли так і стоять по правій стороні пройти неможливо
Небайдужий лучанин Показати IP 20 Грудня 2017 01:23
За освітлення на вулиці Селищна вельми вдячні, але видно що робиться все по законах жанру "танцювали, танцювали, та не вклонились"... За іронією долі, на повороті біля останніх будинків вулиці, стовпа з освітленням чомусь немає: чи то коштів не виділили, чи то проект неправильний намалювали, чи просто той стовп комусь був потрібніший...Зі слів майстрів, які ті стовпи ставили, через подорожчення цін на матеріали, закладених коштів не вистачило. Словом, останні будинки залишились не освітленими. Та нічого, люди звикли ходити з ліхтариками по болоті... І було б воно все нічого, якби повішені ліхтарі світили всі, а не через один, а то й через два... Буває й так, що взагалі не світять, можливо через слабку потужність мережі. Ще раз дуже вдячні за освітлення, та в нас є ще одна проблема - дорога... То хотілося б, щоб зробили нам асфальтоване покриття вулиць Селищної та Глибокої. Маючи гіркий досвід, надіємось, що дорогу прокладуть до останніх будинків. Вибачайте за відвертість - наболіло!
Урбаніст Показати IP 20 Грудня 2017 05:34
І для вас нормально, коли на свіжовикладеному асфальті стоять калюжі? Невже ніхто не знає, що калюжа здатна зруйнувати покриття за одну зиму? І я вам скажу з певністю, поки у нас так будуть такі неякісні ремонти, доріг хороших не буде. Де ті італійці, які обіцяли на Волині дороги робити?
Мудрий до Урбаніст Показати IP 21 Грудня 2017 11:47
Ви як дитина - які італійці? Може марсіани? Вірите кожному виділенню куплених ЗМІ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus