USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Нові парти для першачків: коли їх отримають усі школи Волині

9 Листопада 2018 08:00
Індивідуальних шкільних парт для учнів перших класів «Нової української школи» на Волині, зокрема й у Луцьку, закупили лише 70% від необхідної кількості. Виробники обіцяють, що всі замовлення виконають впродовж місяця.

Начальник управління освіти та науки облдержадміністрації Людмила Плахотна пояснила, що затримка виникла через надто великі замовлення, мовляв, виробники не справляються з навантаженнями. Посадовець наголосила, що ситуація на Волині – типова для всієї держави.

«Як і вся Україна, так і Волинь, не змогла 100% освоїти кошти, які виділили на «Нову українську школу». Все тому, що попит перевищує пропозицію. Попри це, в усіх містах області, районах, ОТГ укладені договори з виробниками меблів, їм вже заплачені аванси й парти зі стільцями регулярно надходять. До когось вони можуть надійти вже сьогодні або завтра, до когось - через місяць», - наголосила Людмила Плахотна.

Із цього приводу додала й голова тендерного комітету управління освіти Луцької міської ради Орися Мушит.

«Луцькі школи на 70% забезпечені новими партами. Для їхньої закупівлі влітку ми двічі проводили відкриті торги, але вони не відбулися. Тому ми пішли далі й здійснили переговорну процедуру для закупівлі майже 3 тисяч парт зі стільцями, які йдуть в комплекті. Постачальник із Рівненщини. На сьогодні їх завезли в школи №№: 1, 2,5,7, 15, 17, НРЦ, 23, 25. Цей процес перебуває під контролем начальника управління освіти Зіновії Лещенко, яка, своєю чергою, щоденно звітує виконувачу повноважень Луцького міського голови Григорію Пустовіту. Постачальник обіцяє до кінця листопада забезпечити партами всі школи.

Зауважу, що один комплект коштує 1200 гривень, і це дуже вигідна ціна, адже ми вибирали якість і ціну, тому вдалося значно зекономити. Для прикладу, на ринку середня ціна таких парт близько 1800 гривень», - інформувала Орися Мушит.

Ті, хто вже отримав нові парти, з радістю діляться позитивними емоціями.

«Новими партами задоволені як діти, так і ми – вчителі. Вересень ми ще вчилися за старими, а потім, коли діти сіли за ці кольорові, нові, гарні парти, то вони були просто у захваті. Батьки нам розповідають, що їхні діти не можуть натішитися новенькими партами і говорять про них із захопленням. Так і має бути, це і є принцип «Нової української школи» - діти мають з радістю йти в школу. Більше того, діти дуже їх бережуть ці парти, дивляться уважно, коли пересувають, щоразу заглядають, щоб десь не зачепити, не поцарапати, адже відчувають, що це їхнє, власне. Це особливо важливо для першачків, які виходять із домашнього затишку, і у школі їм потрібно створити зону комфорту. Нові парти не важкі, при необхідності їх можна легко переміщувати по класу», - пояснила заступниця директора комунального закладу «Луцький навчально-виховний комплекс загальноосвітня школа І-ІІ ступенів № 7 - природничий ліцей» Наталія Хом’як.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus