USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Нові правила нарахування: як зберегти субсидії на оплату компослуг

11 Травня 2021 10:39
Цьогоріч договори про отримання субсидій не подовжуються автоматично. Про те, що потрібно зробити українцям, аби зберегти допомогу від держави на оплату комунальних, та скільки залишилося на це часу, розказують у сюжеті ТСН.

Адресну фінансову допомогу — субсидію, в Україні отримують понад 3 мільйони людей, тобто кожен 10-12-тий громадянин.

Читати ще: Як без черг лучанам подати документи на субсидію? Адреси і телефони

Натомість у Мінсоцполітики кажуть, щороку виявляють до 5 відсотків (а це тисяч 100) тих, хто на субсидію подався, але статки має достатні для оплати комунальних. Тому цьогоріч і потрібно подати повторно заяви та декларації про доходи.

Дані слід оновити. До того ж, форма грошової виплати змінюється, тепер субсидію отримуватимуть лише готівкою. А ще відмінено роботу комісій, як однієї з бюрократичних ланок системи. Бо часто або приймали заяви пачками, не вникаючи в особливості кожного випадку, або робили це на догоду виборцям (це на місцях), зовсім не зважаючи, що хтось із заявників купував авто чи нерухомість, і все одно вимагав допомоги.
Перелік же того, що враховується загалом не змінився: купівля будь чого на понад 50 тисяч гривень, наявний депозит у цьому ж розмірі чи купівля валюти на ці ж понад 50 тисяч. Якщо ж ваш дохід мінімальний, але в квартирі прописаний родич, який не проживає з вами — слід просто надати документ, який це підтверджує (довідка з роботи чи навчання приміром).

Щоправда, бланки для нових заявок ще формуються, і з'являться впродовж 5-7 днів. Їх можна подати електронно або ж записатися телефоном на візит до соцустанови.

Розгляд заяв триває 10 робочих днів, і ще стільки ж займе перевірка через різні реєстри даних у декларації. Допомогу в цей час уже нададуть.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus