USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Нові штрафи ДАІ збільшать хабарі, - юристи

28 Серпня 2013 11:15
Юристи побоюються, що разом з новими штрафами ДАІ виростуть і хабарі, мовляв, хабарі обійдуться дешевше.


"Щоб дізнатися техстановище авто, потрібно спецобладнання, на око це визначити не можна", - каже адвокат Вадим Володарський, який спеціалізується на захисті прав автолюбителів. Про це пишуть "Вести".

За його словами, знизити аварійність підняттям штрафів не вдасться. "Більшість ДТП з летальним результатом відбувається на трасах обласного значення, де авто розвивають величезну швидкість", - каже він.

За словами адвоката, більшість доріг влаштовано так, що вони свідомо змушують водіїв ризикувати життям.

"Траси двосмугові і, щоб обійти транспорт, потрібно постійно обганяти по зустрічній. При зіткненні шансів вижити немає", - говорить експерт.

Юрист упевнений, що більше користі принесло б збільшення штрафів для пішоходів.

Як відомо, у Кабміні схвалили нові штрафи за порушення ПДР, які в 2-3 рази вище попередніх (проект ще повинні схвалити у Раді). Тепер за їзду з не пристебнутим ременем водія оштрафують на 340 гривень (був максимум в 85 гривень), а за порушення при переобладнанні авто (наприклад, вікна тоновані більше, ніж дозволено) - до 510 гривень.

Крім того, за установку на дорозі предметів, що перешкоджають проїзду, покарають до 510 гривень.

"Так сподіваються приструнити любителів виставити паркувальні смугасті світловідбиваючі конуси. А якщо водій відмовляється підкоритися даішнику, то заплатить рівно вдвічі більше. Але найбільш спірний пункт проекту - те, що після скасування техогляду фактично знову даішники отримають право забороняти рух авто за підозрою в технічній несправності" , - пише видання.

ЧИТАЙТЕ ЩЕ: В АЗАРОВА ГОТУЮТЬ НОВІ ШТРАФИ ДЛЯ ВОДІЇВ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Виктор Показати IP 28 Серпня 2013 11:52
А де посилення відповідальності т.з. мажорів? Їм же штрафи пофіг, все будуть відробляти їх наймані працівники.
тверезий Показати IP 30 Серпня 2013 21:49
за шустрих пішоходів треба братись в першу чергу

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus