USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Нові волиняни народжуватимуться в оновленому пологовому відділенні

30 Грудня 2008 12:54
Сьогодні, 30 грудня, за участі голови облдержадміністрації Миколи Романюка, відбулося відкриття оновленого пологового відділення Луцької центральної районної лікарні, капітальний ремонт якого тривав з травня 2008 року. Про це повідомляють «Волинські Новини».
Вітаючи персонал відділення, губернатор побажав лікарям та медсестрам успіхів у їх нелегкій, «але такій важливій роботі». Він особливо наголосив на тому, «що колектив виконує особливу місію – з їх допомогою, у таких прекрасних сучасних умовах  на світ народжуються нові волиняни».
Як інформує сайт Волинської ОДА, Микола Романюк привітав усіх присутніх із Новим Роком та Різдвом, побажав щастя, успіхів, благополуччя. Після урочистого відкриття гості оглянули приміщення та обладнання пологового відділення.
Довідково:
У березні 2008 року підписано меморандум між Луцькою райдержадміністрацією та швейцарською стороною по Програмі «Здоров’я матері і дитини».
У травні 2008 року розпочато капітальний ремонт частини пологового відділення Луцької центральної районної лікарні. Підрядником даних робіт виступило приватне підприємство \"Мета\". Вартість виконаних робіт склала 440 тисяч гривень, з них 370 тисяч гривень було виділено додатково протягом року на чергових сесіях районних рад. Ремонтні роботи проводилися з застосуванням сучасних методів і технологій.
Пологове відділення Луцької центральної районної лікарні має в наявності всю необхідну сучасну медичну апаратуру для діагностики і проведення пологів.
З червня 2008 року колектив відділення активно працює у рамках спільного українсько-швейцарського проекту «Здоров’я матері і дитини». Активно  впроваджуються новітні технології, ведеться моніторинг пологів. Близько половини пологів  є партнерськими.
Значно зменшилась кількість медикаментозних та оперативних  втручань на проведення  будь-яких маніпуляцій отримується поінформована згода породіль. На сьогоднішній день в пологовому відділенні Луцької ЦРЛ прийнято 675 пологів з них 8 двієнь.
До речі, народжуваність на Волині за останні 11 місяців є найвищою в Україні. У 2009 році очікується збільшення кількості новонароджених ще на 2000.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus