USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Нововолинськ може різко розширитись: хто «за», хто «проти»

15 Березня 2015 14:52
Уже незабаром Нововолинськ може різко розширитись за рахунок прилеглих сіл. Що виграють і що втратять від такого об'єднання городяни? Відповіді достеменно не знає ніхто, бо адмінреформа тільки починається, але певні тенденції проглядаються вже зараз.

Нагадаємо, 3 березня Президент України Петро Порошенко підписав Закон, що дозволяє об'єднувати територіальні громади.

Про можливі варіанти об'єднання громад в Іваничівському районі повідомляє «Нововолинськ діловий». Як ідеться в повідомленні, у Нововолинську поки що все традиційно вирішується у кулуарах. А от в Іваничах скликали велику нараду.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, зі слів Нововолинського міського голови Віктора Сапожнікова, до Нововолинська можуть приєднатися Бужанівська, Грядівська, Поромівська, Морозовичівська ради, а також сільська рада Старої Лішні.

Отож, у п'ятницю, 13 березня, в Іваничах відбулися збори сільських голів та керівництва району. Розглядали питання болюче для всіх — об'єднання громад.

Під час своїх зборів сільські голови обговорили можливі варіанти об'єднання громад.

— Одна Іваничівська громада (центр — селище Іваничі), куди увійдуть усі сільради району;

— Поділити район на дві громади: сільські ради Павлівської зони і сільські ради Нововолинської зони.

— Поділити на три громади: сільради Павлівської зони, сільради навколо Іванич і сільради Нововолинської зони.

ПОЗИЦІЇ СІЛЬСЬКИХ ГОЛІВ ТА ГОЛОВИ РДА

Узяли слово голови всіх сільських рад, які найбільше зацікавили нововолинського мера. Це Грядівська сільрада — голова Микола Бородчук, Бужанківська – Сергій Тимощук, Поромівська – Леонід Завгородній, Старолішнянська - Валентина Степюк і Морозовичівська –Людмила Федорук. Кожен доніс свою думку і бачення об’єднання.

Микола Бородчук, який, кажуть, давно знайшов із мером спільну мову, висловився «за» приєднання до Нововолинська.

Сергій Тимощук сказав, що зробить як вирішить громада, бо попередньо він вів мову, то є різні думки. «Але я зроблю як вирішить більшість. Бо ж не збираюсь виїздити із села. А люди запитають, що я робив у кріслі сільського голови 17 років. Я — як громада!»

Найбільш кардинальним і переконаним у своєму рішенні був Завгородній:

- Ми зі своєю громадою — тільки в межах району. Бо не потрібні ми місту зі своїми проблемами. Земля і гроші наші йому треба. Ми самі справимось. Я ні на які змовини не піду. Бо можна наобіцяти всього, але ж результат відомий.

Я не хочу, щоб мені люди плювали у спину, що я їх продав. І на ту зустріч я не піду! І вам не раджу. Нема нам там що робити. Хоче Сапожніков, то хай до нас іде, до людей із хати в хату. То і почує, що про нього в нас говорять. Не продавайтеся за ніч задоволення.

Оплесками присутні схвалили таку позицію сільського голови.

Сільський голова Морозович Людмила Федорук теж запевнила:

— Буде так, як схоче громада. Я агітувати за об’єднання з містом не буду. Бо ми йому з нашими дорогами не потрібні. Що буде зі школами і садочками? Де дінуться педагоги? Про це запитують у селі. Я теж кажу, що меру потрібна наша земля. Зрозуміло, що від об'єднання виграє центральна садиба. Будьмо патріотами і підтримуймо одне одного.

На зустріч також відмовилася йти.

Валентина Степюк говорила, що сільська рада велика і різношерста, тож і думок багато. Але внесла пропозицію іти з хати в хату і збирати підписи: хто за яке об’єднання. Щоб потім мати підстави робити ті чи інші кроки. Не можна все брати на себе і вирішувати за всю громаду.

Голова РДА Федір Войтюк був однозначний у своїй думці: громади мають бути об’єднані тільки в межах району. Запропонував зробити єдину іваничівську громаду з центром смт.Іваничі. Тобто район – одна об’єднана громада.

Слушною була пропозиція сільського голови села Заставне Галини Гресь: об’єднання мусять бути село навколо села. Місто нам ні до чого.

Під час зустрічі у Нововолинській міськраді голова РДА Федір Войтюк і заступник голови райради Юрій Мазурок обстоювали позицію сільських голів: жителі наших громад хочуть об’єднуватися село навколо села – і все.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Анатоль_ Показати IP 15 Березня 2015 17:45
Треба об"єднуватися навколо Нововолинська, брати мої! Навіть нема чого тут думати!
МИкола до Анатоль_ Показати IP 17 Березня 2015 11:03
І що Нововолинськ дасть селу???????? Нехай спочатку в самому місті порядок наведе. Але відповідь сама випливає - земля.
Злата Показати IP 15 Березня 2015 18:19
Ці голови не вправі вирішувати такі питання. За ними вязниця плаче. Спочатку потрібно очистити владу.
Лось Показати IP 15 Березня 2015 20:08
Злата, ти прокурор, чи просто пальнута? Хто тобі дозволив об*ирати людей?
Злата до Лось Показати IP 16 Березня 2015 12:57
Лось))), я думаю що володію інформацією більшою ніж ви, тому так пишу. Надіюся що вскорі все тайне стане явним і всі поплатяться за скоєне.
Антон Показати IP 16 Березня 2015 00:37
а ви хіба не чули що Камишнікова з"їхала з глузду? вимагає гонорар за те, що ви новину скопіювали...
Анатоль_ до Антон Показати IP 16 Березня 2015 11:16
Наталія Семенівна любить жити красиво!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus