USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Нововолинськ – у лідерах за кількістю злочинів у громадських місцях і викраденнях авто

12 Травня 2009 17:58
У Нововолинську зросла кількість пограбувань, убивств та крадіжок автомобілів, – розповів начальник Нововолинського міського відділу УМВС у Волинській області Анатолій Трофімов, аналізуючи стан справ за перший квартал 2009 року. Про це 11 травня інформує репортер «Волинських Новин».
Найбільше нововолинських правоохоронців непокоїть зростання пограбувань. У 2009 році вже зареєстрували 24 такі випадки, на відміну 18-ти за відповідний період минулого року. За словами головного міліціонера міста, збільшилася і кількість крадіжок приватного майна та квартирних крадіжок.
Анатолій Трофімов зауважив, що найбільшою перешкодою швидкому розкриттю злочинів є несвоєчасне звернення постраждалих. Як правило, вони це роблять наступного дня, хоча правоохоронці працюють цілодобово. І коли заявники пояснюють причини таких зволікань, виявляється, що більшість із них перебувала у стані алкогольного сп’яніння.
До того ж Нововолинськ вийшов у лідери і за кількістю злочинів у громадських місцях. Цьогоріч на вулицях міста скоєно 10 хуліганств. Найбільше таких правопорушень вчиняють неповнолітні. Молодь , вживаючи пиво, доводить себе до стану алкогольного сп’яніння, а потім під впливом «градусу» скоює хуліганські дії та пограбування. Нещодавно двоє підлітків, які є учнями шкіл, побили старшого чоловіка, забрали гроші та затягнули у гаражний масив. Патрульна служба, відпрацьовуючи цю ділянку, помітила неповнолітніх та встигла їх затримати. За вживання алкоголю на двадцятьох неповнолітніх склали протоколи. З тих, хто порушує рішення міської ради про заборону курити у громадських місцях, стягують штраф у сумі 85 гривень, уже складено 22 таких протоколи .
Шахтарське місто стало першим і за кількістю викрадених автомобілів. Із шести зниклих автівок вдалося розшукати лише половину. Останній випадок – заволодіння позашляховиком Infiniti, власника якого зловмисники кинули у салон, завезли за межі міста і там позишили, забравши джип. Як повідомив начальник міліції Нововолинська, є інформація про те, що крадені автомобілі можуть переправляти у Росію чи Молдову. Тому для їх розшуку доводиться користуватися спільною міжнародною базою.
За 4 місяці Нововолинським МВ УМВС розглянуто 1 087 заяв і повідомлень про злочини та адміністративні правопорушення, порушено 159 кримінальних справ, 132 кримінальні справи скеровано до суду, що становить 81,1%, зареєстровано 61 тяжкий та особливо тяжкий злочини. На порушників правил дорожнього руху Нововолинське ВДАІ наклало штрафів у сумі 120 тисяч гривень , 90 тисяч із яких уже надійшли до бюджетів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus