USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Нововолинську облаштують два спортивних майданчики зі штучним покриттям

13 Лютого 2019 10:21
Вже у 2019 році у Нововолинську облаштують два сучасних спортивних майданчики зі штучним покриттям. Ідея належить народному депутату Ігорю Гузю. На ці потреби з державного бюджету спрямують по 800 тисяч гривень на кожен об’єкт.

Зокрема, колишнє баскетбольне поле на 15-у мікрорайоні міста відвідувало багато молоді. Потім воно стало руйнуватися, щити поламалися, покриття частково знищилося. Сьогодні займатися на ньому некомфортно.

У 2015 році місцеві активісти й спортсмени брати Андрій та Олександр Перевозніки заручилися підтримкою місцевого заводу та оновили щити. Але дотепер жодних інших змін на майданчику не було, інформує прес-служба нардепа.

Під час зустрічі торік восени в дворі з місцевими жителями, нардеп Ігор Гузь запропонував облаштувати на цій території майданчик зі штучним покриттям. З його слів, це дасть можливість мотивувати якомога більше молоді займатися спортом замість курити чи вживати наркотики.

«Цей майданчик цікавий тим, що, по-перше, сюди хочуть приходити діти, дорослі, і займатися на ньому. Адже навколо – багатоквартирні будинки і район густонаселений. По-друге, територія вже має певне покриття, що сприятиме встановленню об’єкту на місці», – сказав він.

Незабаром на рахунок міськради надійдуть кошти на облаштування майданчика зі штучним покриттям. Аналогічний об’єкт встановлять на вулиці Івана Сірка, 5.
Про потребу в оновленні майданчика під футбольне поле люди говорили на всіх зустрічах парламентаря та його помічників у дворі, починаючи з 2016 року. Вони розповідали, що сюди приходитимуть діти й з навколишніх дворів, адже раніше ходили на територію ДНЗ, але звідти їх виганяли. Єдиний варіант був – футбольне поле у дворі будинку на вулиці Хвильового, 26-28. Проте, воно поблизу дороги й батьки боялися відпускати туди дітей. А тепер вони з нетерпінням чекають сучасний спортмайданчик у себе в дворі.

До слова, поблизу будинку № 5 на вулиці Івана Сірка за кошти «соцеконому» (80 тис. грн) у 2016 році з’явився дитячий майданчик. А торік у рамках проекту «Чистий двір» відбулося вже дві акції, які ініціювали самі місцеві жителі. Також за субвенцію з державного бюджету в садку № 3, що розташований неподалік, замінили 71 вікно на енергозберігаючі конструкції на загальну суму 660 тис. грн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus