USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Нововолинський пенсіонер виграв справу проти міського голови

3 Листопада 2016 08:20
Член територіальної громади, голова ГО «Україна + Польща», інвалід виробництва ІІ групи, пенсіонер Анатолій Бідзюра виграв справу проти мера Нововолинська Віктора Сапожнікова у Львівському Адміністративному Апеляційному суді. Анатолій Бідзюра домагався від виконкому Нововолинської міськради, міського голови й міської ради оприлюднення рішень 2004-2015 років щодо розподілу житла та іншої нерухомості, яка є власністю територіальної громади.

Про це повідомляє Радар.

Так, 2 листопада відбулися другі судові слухання за апеляційною скаргою міського голови В.Сапожнікова на «Постанову» Іваничівського районного суду від 12 травня 2016 року, якою суд визнав протиправними дії Нововолинського міського голови Сапожнікова Віктора Борисовича та виконавчого комітету Нововолинської міської ради Волинської області, щодо відмови у наданні інформації на запит члена територіальної громади, голови ГО «Україна + Польща», інваліда виробництва ІІ групи, пенсіонера Анатолія Бідзюри про рішення міського виконавчого комітету та Нововолинської міської ради про отримання житла та іншого майна громади міста. Як заявляє Анатолій Бідзюра, такі дії нововолинської місцевої влади у форматі ненадання правдивих відповідей на запити громадян про розподіл квартир (фінських будинків, земельних ділянок під забудову тощо), як вбачається, є корупційними і підпадають під відповідні статті Кримінального Кодексу України.

Колегія суддів Львівського обласного Апеляційного Адміністративного суду, яка розглядала вчора скаргу нововолинського міського голови Сапожнікова та виконкому Нововолинської міськради на рішення судді Ігоря Невєрова з Іваничівського районного суду, частково її задовольнила. Саме рішення судді Ігоря Невєрова Львівський обласний Апеляційний Адмінсуд залишив чинним.

Однак ухвалила: зобов’язати виконком Нововолинської міськради надати Анатолію Бідзюрі запитувану інформацію в повному обсязі.

Таким чином, йдеться у повідомленні, «судді спробували зберегти лице (чи то пак реноме) нововолинського міського голови, адже у суді першої інстанції він зі своїми адвокатами ганебно програв допитливому і принциповому пенсіонеру. Апеляційна інстанція вивела В.Сапожнікова з-під удару: мовляв, він не є розпорядником інформації».

Згідно з інформацією Радару, Друге засідання за позовом голови ГО «Україна + Польща» А.Бідзюри до міського голови В.Сапожнікова та Нововолинської міської ради щодо суміщення першим заступником міського голови А.Сторонським двох посад сьогодні не відбудеться – через технічну зайнятість судді Ушакова.

Про день і годину, на які М.Ушаков призначить судове засідання в Нововолинському міському суді, буде повідомлено згодом.



Львівські судді



Луцькі адвокати нововолинських чиновників



Судді визнали правоту А.Бідзюри: рішення виконкому – це відкрита інформація



На суд до Львова пенсіонеру-правдошукачу довелось їздити двічі, а це кошти…

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анатоль_ Показати IP 3 Листопада 2016 11:48
я в шоці

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus