USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Відповідь Нацагентства щодо посади секретаря-заступника «незручна» Сапожнікову. Документ

19 Грудня 2016 14:21
Одна й та сама особа не може займати одночасно посади секретаря міськради й заступника міського голови. Про це йдеться у відповіді Голова Національного агентства з питань державної служби Костянтина Ващенка на запит депутата Володимир-Волинської міськради Сергія Барщевського.

Цей документ, який опублікував «Радар», розставляє всі крапки й акценти в запеклому й задавненому спорі Голови ГО «Україна+Польща» Анатолія Бідзюри Нововолинського міського голови Віктора Сапожнікова.

У Володимирі-Волинському та сама дивна ситуація, що й у Нововолинську: секретар міськради є одночасно заступником міського голови, пише «Радар». І так із каденцію в каденцію. Тамтешній міський голова Саганюк на поодинокі протести відказує: “Ми не одні такі, в Нововолинську теж поєднують посади”.

Нововолинець Анатолій Бідзюра спробував поламати цю нездорову традицію. Він звернувся в суд із адмінпозовом до Нововолинської міськради і секретаря міськради, першого заступника міського голови Андрія Сторонського. Позивач вважає: поєднувати чи суміщати ці дві посади не можна.

Натомість суддя Нововолинського міського суду Микола Ушаков переконаний: можна! Його аргументація тут:

Усім ніззя, але Сторонському можна! Рішення суду, повний текст



Бідзюра пише апеляційну скаргу. А поки ця судова тяганина триває і сторони змагаються в юридичній казуїстиці, ознайомтеся з офіційною позицією Національного агентства України з питань Державної служби.

Коротко і вичерпно: поєднувати чи суміщати посади секретаря міськради й заступника міського голови НЕ можна!



Відповідь із Нацагентства надійшла Барщевському 6 грудня. Бідзюра про неї не знав, та й надати її суду не встиг би – Нововолинський міський суд ухвалив рішення 8 грудня.

Ну, але ще ж не вечір, пишеться апеляція…
http://radar.in.ua/usim-nizzya-ale-storonskomu-mozhna-rishennya-sudu-povnyj-tekst/
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
хвілолог Показати IP 19 Грудня 2016 15:50
Якщо "ніззя", то "мона" - не псуйте стилістику.
Анатолій Бідзюра Показати IP 19 Грудня 2016 17:03
Сьогодні подав апеляцію до Львівського апеляційного адміністративного суду. Розумійте, як хочете, але суддя Микола Ушаков таки не посмів піти проти волі довголітнього міського голови Нововолинська В.Сапожнікова. Хоча й чудово усвідомлював, що ігнорувати статтю 5 Конституції України (узурпація влади) та ст. 50 "Закону України про місцеве самоврядування" (заборона чиновникам суміщати дві посади) не можна. Натомість, у "Постанові" він послався на якісь специфічні і незвичайні ознаки, у контексті яких, місцева влада здійснює своє врядування на місцях. Думаю, у Львові судді будуть розумнішими у трактуванні номативних державних актів. Мушу відзначити мудрість міських голів Луцька і Ковеля - М.Романюка і О.Кіндера, котрі утрималися від явних та грубих порушень Конституції та законодавства Держави.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus