USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Новим власником заправок Медведчука стала азербайджанська SOCAR, – ЗМІ

9 Липня 2021 19:53
Новим власником мережі автозаправних станцій Glusco стане компанія Socar New Energy Ltd (SNE), зареєстрована на Кіпрі, компанії підписали угоду.

Про це у п’ятницю, 9 липня, повідомляє enkorr з посиланням на топ-менеджера торговельної структури з Азербайджану.

«Довго підбирали структуру для цієї угоди, зупинилися в підсумку на Socar New Energy Ltd», – повідомив він. За його словами, угода передбачає викуп 100% участі в Glusco Energy, про що незабаром буде запис в реєстраційних документах кіпрської компанії.

Водночас для початку роботи в Україні Socar New Energy повинна тепер отримати дозвіл Антимонопольного комітету України. Згідно європейського законодавства, Socar також належить формально дістати схвалення антимонопольних органів Грузії, Туреччини та ще кількох країн, де Socar веде діяльність.

«Заяву в Антимонопольний комітет України має бути подано протягом найближчих десяти днів, в другій декаді липня», – розповів співрозмовник видання.

Читати ще: «Доходить до рукопашної». Силовики проводять обшуки на об'єктах Glusco

5 липня у коментарі ЕП головний керуючий директор «Глуско Рітейл» Віталій Вандич повідомив, що наразі перемовини щодо зміни власника мережі АЗС майже завершились, але не став називати компанію.

Раніше у ЗМІ з’явилася інформація щодо того, що новим власником може стати азербайджанська компанія Socar.

Державна нафтова компанія Азербайджану SOCAR підписала угоду щодо права експорту нафпродуктів «Роснефти» в Україну, Польщу, країни Балтії та інші країни Східної Європи.

11 березня Служба безпеки України і податкова прийшли з обшуками на об’єкти мережі автозаправних комплексів Glusco, які пов’язують із кумом Путіна Віктором Медведчуком. Начебто власників запідозрили, у розробленні схеми, щоб не платити податки. В СБУ зазначили, що орієнтовна сума ухилення від сплати податків становить близько 240 млн грн. Кримінальне провадження розпочато за чотирма статтями Кримінального кодексу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
NoAzeri Показати IP 9 Липня 2021 20:59
Заправлятися на сокарі віслюковою сечею? Ні, дякую.
Тур ок Показати IP 10 Липня 2021 05:32
А паливо все рівно російське! То підуть ради кали блокувати заправки ахресора?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus