USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Новий держсекретар США: ми прагнемо миру для палестинців та Ізраїлю

30 Квітня 2018 08:00
Сполучені Штати Америки прагнуть «міцного» миру для палестинців та Ізраїлю, заявив новий державний секретар США Майк Помпео під час візиту до Ізраїлю, інформує Радіо Свобода.

«Ми продовжуємо прагнути досягнення міцного й всеосяжного миру, який забезпечить яскраве майбутнє як для Ізраїлю, так і для палестинців», – сказав Помпео.

Він також заявив, що міцна співпраця з Ізраїлем є «ключовою» для зусиль США «протидіяти іранській дестабілізаційній та злоякісній діяльності на Близькому Сході й у всьому світі».

6 грудня 2017 року Дональд Трамп визнав Єрусалим столицею Ізраїлю і доручив перенести туди американське посольство з Тель-Авіва. За попередніми оцінками, на це могло піти три чи чотири роки.

Рішення розлютило палестинців і їхніх арабських союзників, а також викликало різку критику й на Заході. Президент Палестинської національної адміністрації Махмуд Аббас тоді заявив, що цей крок поклав край ролі США як миротворця на Близькому Сході.

Статус Єрусалима є болючим питанням для всіх сторін близькосхідного врегулювання. Зокрема, палестинці вважають, що Східний Єрусалим має бути столицею їхньої майбутньої держави.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 30 Квітня 2018 08:59
так, вони для всiх прагнуть миру через вiйну

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus