USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Чим новий держсекретар США вигідний українській владі

14 Березня 2018 10:20
Новий можливий державний секретар США Майк Помпео – це знайомий Петра Порошенка і Василя Грицака, який не буде надміру перейматись корупцією.

Таку думку висловив аналітик неурядової організації "Атлантична Рада" Адріан Каратницький, повідомляє "Голос Америки".

Він зазначив, що Помпео має міцні робочі стосунки з командою національної безпеки України. Каратницький додав, що новий ймовірний держсек знайомий і має хороший зв'язок з президентом Петром Порошенком, міністром закордонних справ Павлом Клімкіним та директором СБУ Василем Грицаком.

"На відміну від декого в Державному департаменті, він розуміє, що робота в Україні – це підтримка стабільності та боєготовності перед лицем російської агресії та потенційної дестабілізації", – зазначив аналітик.

На його думку, Помпео буде підтримувати санкції та активізувати зусилля, спрямовані на посилення безпеки України, одночасно підтримуючи прагматичний підхід до реформ.

"Ви не почуєте від нього такої дурниці, як зауваження Тіллерсона про те, що "Україні не має сенсу боротися за своє тіло на Донбасі, якщо вона втрачає свою душу у бою проти корупції", – переконаний експерт.

За словами Каратницького, Помпео "знає, що виживання України це найголовніше, а війна з корупцією це бажана ціль, якої треба прагнути без дестабілізації країни в хвилі протестів та цинізму".

Нагадаємо, 13 березня президент США Дональд Трамп звільнив Рекса Тіллерсона та планує призначити новим главою Держдепу США Майка Помпео, який очолював ЦРУ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus