USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Новий голова фракції БПП у ВР – товариш терориста «ДНР» «Бєса»

4 Квітня 2017 00:53
Новообраний голова фракції БПП «Солідарність» у Верховній Раді Артур Герасимов 2012 програв вибори у ВР: не допоміг ні відвертий підкуп, ні силові методи. До слова, охорону йому тоді забезпечував терорист самопроголошеної «ДНР» Ігор Безлер,відомий як «Бєс». Не зважаючи на те, що від такої дружби Герасимов відхрещується, сам Безлер підтвердив, що був не просто водієм в майбутнього депутата.

Фракція президентської партії "Блок Петра Порошенко" 3 квітня, майже одноголосно підтримала кандидатуру представника президента в Раді Артура Герасимова на посаду нового глави фракції.

"Страна" зібрала цікаві факти з біографії нового керівника найбільшої фракції в Раді, досить відомого "у вузьких колах".

Перша популярність на парламентських виборах-2012 в Горлівці

У 2012 році мільйонер і киянин Артур Герасимов відправився на Донбас, де висунув свою кандидатуру в депутати Верховної Ради на мажоритарному окрузі №51 в Горлівці як представник "команди Сергія Шахова" - підприємця з Стаханова Луганської області, який і нині засідає в Раді.

Шахов відомий своєю неоднозначною репутацією, зокрема, журналісти писали про його нібито зв'язках з оточенням екс-президента Віктора Януковича, зокрема з родиною екс-генпрокурора Пшонки. Сам Шахов це спростовував.

До речі, про зв'язки Шахова-Герасимова і "сім’ї" Януковича писала і колишня відома журнаістка Тетяна Чорновіл в блозі на "Українській правді".

Подібними листівками і своїми портретами Герасимов заклеїв в місті майже всі стовпи і стіни, а за їх наявністю пильно стежили цілі бригади.

Тим часом не сиділи склавши руки і конкуренти. Так, вночі в місті масово заклеїли інформаційні дошки біля під'їздів закликами не голосувати на виборах за кандидатів-самовисуванців - Петра Антипа і Артура Герасимова. Як писала "Горлівка", листівки формату А4 були виготовлені на газетному папері без вказівки вихідних даних. "Горлівка проти!", - таким є лейтмотив "чорнухи".

Ноу-хау в організації проплачених мітингів

У 2012 році не тільки Герасимов, а й інші соратники Шахова балотувалися в Раду на мажоритарних округах Донецької і Луганської областей. Цей процес супроводжувався численними мітингами, для успішного проведення яких їх команда придумала цікавий спосіб.

Своєму електорату вони роздавали спеціальні "членські книжки". Обов'язковою і єдиною умовою отримання книжки була наявність місцевої прописки. У кожній такій книжці було 30 відривних талонів, який можна було прямо на мітингу обміняти на "матеріальну допомогу" в розмірі 50 гривень.

Тобто виборець приходив на мітинг з квитком, відривав талон і міняв його на гроші. За рахунок цього на мітинги членів команди Шахова завжди приходило багато людей. Так, за даними видання "Горлівка", на округах №51 і 52 близько 20 тис. осіб отримали таку "матеріальну допомогу".

При цьому деяких "Шаховців", викритих в підкупі виборців, навіть вдавалося затримувати. Розцінки за "день виборів" збільшувалися до 200-700 гривень.

А вранці, за півгодини до початку виборів, біля штабу Герасимова, почали масово збиратися автомобілісти зі своїми "квитками" в руках.

Але навіть з таким успіхом у проведенні масових акцій і підкуп виборців і Герасимов, і інший "шаховець" Піддубний не змогли пройти в парламент, зайнявши другі місця на своїх округах, тому що в 2012 році на Донбасі була електоральна гегемонія "Партії регіонів".

Зв'язок Герасимова з Безлером

Мабуть, найцікавішим моментом в біографії Герасимова є його співпраця з майбутнім командиром сепаратистів в Горлівці на прізвисько Ігор Безлер. Але на той час, ще до подій з проголошенням "республік" "Бєс" був просто відставним спецназівцем і колишнім керівником ритуальної служби міста Горлівки - КП "Простір".

Те, які функції виконував Безрел для Герасимова, можна побачити на відео від 2012 року, яке досі доступне в мережі.
Тоді у кандидата від "Батьківщини" на 51-му окрузі Володимира Веселкіна трапився конфлікт з людьми Герасимова через розклеювання листівок. Більш докладно про цей конфлікт писало місцеве видання "Горлівка".

І тоді сторону Герасимова представляли як раз таки Ігор Безлер і Євген Татарчук. Вони напали на Веселкіна і намагалися відібрати у нього відеокамеру під час зйомки цього відео. Татарчук, до речі, продовжує співпрацю Герасимовим і до цього дня.

Вже згаданий нами кандидат до парламенту від "команди Шахова" Володимир Піддубний говорив в 2012, що Безлер відповідає в команді за порядок і навіть залучав до роботи своїх людей.

"Він відповідає за порядок. Він порекомендував кількох людей, які нам допомагають", - говорив Піддубний.

Сам Герасимов виправдовувався, що майбутній донецький терорист працював у нього короткий час водієм, та інших зв'язків між ними не було, але згодом Безлер виклав свою версію в Фейсбуці.

"Ніби як я був у нього в 2012 начальником Служби безпеки. Артур, боячись Армена Саркісяна, ночував у мене вдома, вечорами розповідаючи на балконі про внутрішню кухню в ВР. Разом їздили в Ялту на економічний форум. Навіть ночували в одному номері в готелі. Правда Артур потім намагався розповісти казки про водія і іншу нісенітницю", - опублікувала заяву терориста його дружина.

Зв'язках "Бєса" і нового глави фракції БПП було присвячено розслідування журналістів "Слідство Інфо".


Зміна влади після Майдану і повернення в політику

Після поразки на виборах у 2012 році Артур Герасимов довгий час не з'являвся в публічній політиці, а знову "сплив" вже в 2014 році, коли президентом став Петро Порошенко. Герасимов і до цього говорив про свою близькість до Порошенка, на виборах 2012 року на своєму окрузі він в своїх агітаційних матеріалах навіть стверджував, що Петро Порошенко (тоді - міністр економрозвитку в уряді Миколи Азарова) підтримує його кандидатуру.

"Я знаю Герасимова Артура 14 років і можу особисто гарантувати його професіоналізм, знання і порядність", - "вписувався" за Герасимова майбутній президент.

І ось в 2014 Герасимов таки потрапив до Верховної Ради - вже не мажоритарником, а за списком БПП, де йшов під номероv 43. Через два роки Порошенко зробив його своїм представником у парламенті, і ось тепер, 3 квітня 2017 року, Герасимов очолює фракцію "Блоку Петра Порошенка".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Ggg Показати IP 4 Квітня 2017 07:57
А чого ви нічого поганого не пишете про укроп????
! до Ggg Показати IP 4 Квітня 2017 10:41
бо у нас все харашо
Ростов Показати IP 4 Квітня 2017 08:55
Зажигательно живете.
Гунчик Показати IP 4 Квітня 2017 10:03
у нас сепарів половина партії. Теж мені сенсацію розкрили
Україна-руїна Показати IP 4 Квітня 2017 22:06
Немає партій, ... а є купки шарлатанів, які во ім'я власних вигод і гострих відчуттів.... знищують трудовий народ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus