USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Новий імператор Японії вперше з'явився на публіці

4 Травня 2019 11:52
Імператор Японії Нарухіто, який вступив на престол 1 травня, в суботу вперше з'явився на публіці, щоб разом з дружиною Масако зі спеціально обладнаного в палаці балкона привітати присутніх перед палацом людей.

У районі палацу з самого ранку посилено заходи безпеки, повідомив телеканал Fox. Привітати монарха та інших членів імператорської сім'ї зібралися тисячі японців. Почесний імператор Акіхіто, який зрікся престолу, і його дружина Мітіко не були присутні на заході.

"Я глибоко вдячний вам за привітання зі вступом на престол. Я молюся, щоб ви були здорові і щасливі. Я також молюся, щоб наша країна разом з іншими країнами продовжувала прагнути до миру і змогла досягти ще більшого процвітання", – сказав імператор у своїй промові.

Нарухіто вступив в повноваження імператора країни 1 травня. Відповідно до ухваленого парламентом закону про зречення його батька, колишнього імператора Акіхіто, це сталося рівно о 00:00 за токійським часом (18:00 30 квітня за Києвом). Одночасно в Японії почався 1-й рік "епохи Рейва" ( "Благодатної гармонії"), саме так називається епоха правління нового монарха.

Зміна назви епохи є важливою подією в Японії, оскільки вона використовується при карбуванні монет, виробництві календарів, а також в офіційних документах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus