USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.85
  • PLN 9.65 9.85

«Новий керівник має відстоювати достатнє фінансування культури», – волинська нардепка про відставку глави Мінкульту

28 Липня 2023 20:35
Під час пленарного засідання Верховної Ради 27 липня депутати проголосували за відставку Олександра Ткаченка з посади Міністра культури та інформаційної політики. Відтак, відомство нині без очільника.

«Нова людина, яка очолить Міністерство, має бути зацікавлена в розвитку і підтримці культури, з беззаперечною проукраїнською позицією і твердим розумінням того, наскільки важливий культурний фронт, особливо в нинішніх умовах! Це багаторівневий оборонний механізм», – сказала під час виступу за трибуною народна депутатка України Ірина Констанкевич.

Народна обраниця наголосила, що для ворога культура є інструментом впливу, рупором пропаганди, важливою зброєю. Відтак, культурний фронт ми маємо захищати так само ревно, як і військовий.

«Новий керівник Міністерства культури має відстоювати достатнє фінансування культури. Без вкладень у сферу, без її розвитку ми станемо маргіналами! Через культуру та освіту ми формуємо гуманітарну ауру, це теж боротьба з ворогом – силою духу, інтелекту!», – резюмувала Ірина Констанкевич.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Чорниж Показати IP 28 Липня 2023 21:09
А на медицині і можна і потрібно
Юрій Показати IP 29 Липня 2023 12:50
А для чого тоді його було звільняти? Він же для сили нашого духу і планував витратити 33 мільйони гривень для зйомок серіалу про Поворознюка : людину, на якій нема де клейма поставити. Це за часів Януковича людина з неодноразовими судимостями була в "авторитеті"... А тут... Дураки і дороги... При всій повазі до депутатки, сама собі суперечить
Леся Показати IP 30 Липня 2023 21:44
Усе життя не розумію для чого Міністерство культури котре фінансує вузьке совкове коло бюджетних організацій. У США не має такого міністерства

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus