USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Новий корпус зі спортзалом та їдальнею: у Луцьку нарешті добудують 13-ту школу

14 Липня 2023 08:08
Епопея з добудовою школи №13 у Луцьку нарешті завершується. Протягом останніх років батьки учнів вимагали добудувати навчальний заклад, аби діти мали комфортні умови навчання. Здавалося б, у минулому році питання нарешті зрушить з місця, адже до бюджету міста мали надійти кошти з ДФРР. Однак на заваді стала повномасштабна війна.

А вже у цьому році з’явилися хороші новини – Луцька міська рада виграла грант на 3,7 мільйона євро від Європейського інвестиційного банку, завдяки якому невдовзі розпочнеться будівництво нового корпусу на 360 дітей. Загалом приміщення передбачатиме дванадцять навчальних класів, їдальню та просторий спортзал. Його планують з’єднати переходом з корпусом, у якому нині відбувається навчання.
Людмила Лавренюк очолює комунальний заклад «Луцька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №13» три роки. Протягом цього часу діти навчалися лише в одному корпусі, адже на момент її приходу приміщення, де вчилися школярі молодшої ланки та в якому був спортивний зал, визнали аварійним та закрили.
Відповідно діти стали навчатися у дві зміни. Також виникали проблеми з проведенням уроків фізичної культури, особливо взимку, адже заклад має лише один гімнастичний зал. Оскільки було 20 класів, з уроками фізкультури виникали накладка, вчителі змушені були адаптувати освітні програми.
Ще однією проблемою 13-ї школи була їдальня, яка також знаходиться в іншому корпусі. За будь-яких погодних умов діти змушені були йти через усе шкільне подвір’я на обід. Особливо це було проблематичним для молодших школярів.
Водночас Людмила Лавренюк каже, що матеріально-технічна база закладу знаходиться на достатньому рівні. Завдяки Луцького міському голові Ігорю Поліщуку школа отримала три інтерактивні панелі, а кожен навчальний кабінет обладнаний телевізором, який можна приєднати до ноутбука.

«Ми з великою надією чекаємо на побудову нового корпусу, у якому будуть всі функціональні приміщення. Зараз ми маємо одинадцять навчальних кабінетів та два кабінети інформатики. Тому працюємо у дві зміни – з 8.00 до 19.30. Взимку це створює дискомфорт для дітей через те, що на вулиці темніє значно раніше», – розповіла директорка школи.
Керівник департаменту освіти Луцької міської ради Віталій Бондар, своєю чергою, відзначив, що 13-та школа – це одне з проблемних питань освіти Луцької громади. Однак найближчим часом цю проблему вирішать. Завдяки міському голові Луцька міська рада виграла грант щодо реконструкції ЗЗСО №13 на понад 3,7 мільйона євро, майже 30 мільйонів гривень буде дофінансовано з місцевого бюджету.

«Ми плануємо збільшити потужність закладу освіти за рахунок побудови корпусу на 360 дітей. Раніше школа складалася з двох корпусів. Нині діти навчаються у новому корпусі, який добудований на початку 90-х років. Декілька років тому діяло ще одне навчальне приміщення, але на сьогоднішній день воно було визнаним аварійним, тому його закрили. Якби цей корпус був у нормальному стані, то закладу було б достатньо потужності. Цьогоріч у закладі навчалося 436 учнів, тому їм потрібно було ходити на заняття у дві зміни. Тому виникла необхідність у добудові та реконструкції школи №13», – зауважив Віталій Бондар.
У новому корпусі буде розміщена їдальня, великий спортивний зал та 12 навчальних кабінетів на 360 учнів. Відповідно добудова нового корпусу дозволить дітям навчатися в одну зміну. Мікрорайон Кічкарівка розбудовується, тут живе багато молоді, тому, на переконання головного освітянина міста, у 13-ї школи є перспектива.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ

Фото Олександра ДУРМАНЕНКА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанин Показати IP 14 Липня 2023 09:45
..."Завдяки міському голові Луцька міська рада виграла грант...". А можете детальніше описати у чому саме полягала роль міського голови при виграші гранту ? Адже Європейський інвестиційний банк проводить цю процедуру на умовах змагальності !
теж лучанин до Лучанин Показати IP 14 Липня 2023 10:37
ти не знав? У нас завдяки йому - сонце зранку сходить!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus