USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Добудову луцької школи №13, на яку треба 80 млн, подали на урядовий проект

9 Березня 2021 12:22
На добудову 13 школи у Луцьку потрібно більше 80 мільйонів, поки що джерела фінансування цього будівництва шукають.

Про це в інтерв’ю Інформаційному агентству Волинські Новини розповів Луцький міський голова Ігор Поліщук.

Читати ще: "Не бачу підстав у господарську діяльність вплітати політику«, – Ігор Поліщук. Інтерв’ю

Нагадаємо, більше 20 років школа № 13 у Луцьку функціонує без спортивного залу, їдальні та виробничих приміщень. Батьки вимагають урешті добудувати школу, аби діти змогли навчатися в належних умовах. Загалом на це потрібно понад 80 мільйонів.

Луцька міська рада подала цей проект на фінансування через ДФРР, вона навіть пройшла в топ-5, але у зв’язку зі зменшенням фінансування коштів цього року на неї не буде. Натомість, каже міський голова, шукатимуть інші джерела, зокрема, планують взяти участь в урядовому проекті «Спроможна школа для кращих результатів».

«Ми попрацювали з облдержадміністрацією та Міністерством освіти й сьогодні подаємо цей навчальний заклад на участь в проекті «Спроможна школа для кращих результатів». Після розгляду нашої заявки вирішуватимемо, як діяти далі. Безумовно, що школу потрібно добудовувати, однак треба зрозуміти, що знайти в бюджеті 80 мільйонів – надзвичайно непросте завдання, особливо в умовах коронавірусу і зменшення надходжень до бюджету у зв’язку з падінням економіки і всіма іншими процесами, спричиненими пандемією, карантином», – повідомив Ігор Поліщук.

Також він нагадав, що цьогоріч планується добудувати школу в селі Забороль, де діти змушені навчатися в три зміни. На це в міському бюджеті передбачили 15 мільйонів гривень.

Довідково:

Програма Уряду «Спроможна школа для кращих результатів» покликана допомогти органам місцевого самоврядування, що є засновниками закладів загальної середньої освіти, покращити матеріально-технічну базу та просторово-предметне оточення опорних закладів освіти та шкіл з кількістю учнів більше ніж 350 осіб.

У державному бюджеті 2021 року на реалізацію проекту передбачили 1 мільярд гривень. У 2020-му ця сума складала 2,5 мільярда. Для громад з адміністративним центром у місті обласного значення передбачена наступна формула співфінансування: 70% державний бюджет і 30% місцевий бюджет.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus