USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Новий туристичний маршрут: у Луцьку домовились об’єднати підземелля костелу з колегіумом єзуїтів

6 Травня 2021 14:20
В Луцьку відбулися перемовини з представниками Луцької дієцезії, аби об’єднати підземелля колегіуму єзуїтів та вежі Чорторийських з підземеллями костелу Петра і Павла.

Про це стало відомо під час оперативної наради Луцького міського голови.

Начальниця управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності Луцької міської ради Вікторія Гомонець повідомила, що проєкт «Нове життя старого міста: ревіталізація пам’яток історико-культурної спадщини Луцька та Любліна» реалізований уже на 77%. Його загальний кошторис – 1,034 мільйона євро (понад 27 мільйонів гривень). В рамках реалізації проєкту вдалося реставрувати вежу Чорторийських, колегіум єзуїтів, вдалося зберегти від руйнування рештки оборонної стіни Окольного замку, зберегти від підтоплень і розчистити підвали колегіуму.

Також здійснили чотири черги археологічних досліджень. Під час цих робіт було виявлено підвали вежі Чорторийських, а у квітні цього року підвали вежі з’єднали 18-метровим коридором з підвалами колегіуму. Також на черзі – об’єднання цього комплексу з підвалами костелу, тож площа підземель буде ще більшою.

Читати ще: Стіни, які захищали Луцьк. Як реставрують древні мури

«Загалом підземна частина колегіуму єзуїтів і вежі становить 670 квадратних метрів. Це без підземель костелу Петра і Павла. Також відбулися нещодавно перемовини Луцького міського голови з представниками дієцезії і є домовленості щоб об’єднати ці підземелля єдиним туристичним маршрутом», – повідомила Вікторія Гомонець.

Таким чином у Луцьку хочуть створити туристичний маршрут найбільшими історичними підземеллями України.

Нагадаємо, наразі туристи можуть скористатись екскурсією, що включає відвідування доступних підземель Луцька. Зокрема сьогодні туристи відвідують руїни найдавнішого мурованого храму Іоана Богослова, підземелля костелу, крипту Хрестовоздвиженської церкви, галерею «Образ», що розташована у підземеллі колишнього монастиря бернардинів, а ще заходять в кав’ярні «Золотий дукат» та «Старе місто».

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Турист Показати IP 6 Травня 2021 14:31
Об'єднають родзинку і перлину !
Климкин до Турист Показати IP 7 Травня 2021 10:53
а туристы приедут ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus