USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Новий вірус краде гроші у користувачів «ВКонтакті»

13 Червня 2009 11:00
У соціальній мережі «ВКонтакті» з’явився новий троян. Про це попередила компанія «Доктор Веб», зазначивши, що за допомогою нової шкідливої програми зловмисники вимагають гроші у довірливих користувачів Інтернету, – 13 червня повідомляють «Волинські Новини».
Програма Trojan.Hosts.75 розроблялася з прицілом на передплатників популярної соціальної мережі «ВКонтакті». Потрапивши на комп’ютер жертви, троян розпаковує на диск спеціальний bat-файл, за допомогою якого потім модифікує файл HOSTS, що використовується у Windows для перетворення символьних імен доменів у відповідні ним IP-адреси.
Як інформує сайт ТСН, у результаті власник ПК при спробі відвідин деяких популярних ресурсів автоматично перенаправлюється на фішингову сторінку, що копіює дизайн сайту «ВКонтакті».
Користувачам, що потрапили на фальшивий ресурс, пропонується активувати свою анкету «ВКонтакті» шляхом відправки SMS на короткий номер. Необхідність проходження процедури шахраї пояснюють великою кількістю анонімних реєстрацій і потоком спам-повідомлень, що збільшився, в соціальній мережі.
Неважко здогадатися, що з телефонних рахунків довірливих користувачів, які погодилися на пропозицію, списується певна сума.
Процедури захисту від нового трояну вже занесені в антивірусні бази даних продуктів «Доктора Веб».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Shram Показати IP 29 Жовтня 2009 22:46
да.. як завжди, зробили "з мухи - слона"xD щє шоб добавити як цьго позбутися![ ...WINDOWSSystem32driversetchosts -стерти весь вміст]

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus